LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | | STA MISLITE O NAVIJACIMA? | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
smesko zz ds1989

Broj poruka: 2417 Godina: 32 Location: ZEMUN Humor: prepoznatljivo bolestan Datum upisa: 29.07.2009
 | Naslov: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pet Jul 31 2009, 00:21 | |
| NEKO SAM KO POSECUJE SVE UTAKMICE VOLJENOG KLUBA KOD KUCE I U GOSTIMA. O NAMA NAVIJACIMA UGLAVNOM KRUZE RAZNE NEISTINE KAKO SMO DIVLJACI, OLOS, MANIJACI ITD.... ZELIM DA VIDIM STA LJUDI KOJI VOLE POEZIJU PROZU I UGLAVNOM SE BAVE VEOMA KREATIVNIM STVARIMA MISLE O NAMA? OVA TEMA MI JE DOSLA NA PAMET GLEDAJUCI DANAS ZVERSKO PONASANJE ORGANA REDA U SLOVACKOJ PREMA JEDNOJ OD JACIH NAVIJACKIH GRUPA NA BALKANU TORCIDI (NAVIJACI HAJDUKA IZ SPLITA). CUVSI JOS VECERAS KOMENTARE KAKO HULIGANI NE MOGU NIGDE BEZ NEREDA, BEZ OBZIRA STO SU TO KOMENTARISALE OSOBE KOJE NEMAJU NIKAKVE RELEVANTNE CINJENICE SAMO CISTE PREDRASUDE. INACE SAM NAVIJAC CRVENE ZVEZDE DELIJA. |
|  | | BOBI-BO

Broj poruka: 3113 Godina: 36 Location: 46.01 19.57 Datum upisa: 09.10.2007
 | Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Ned Avg 02 2009, 09:34 | |
| nemoze se generalizovati nijedna grupa ljudi. niti nacija. medju navijacima ima olosa i huligana kao i normalnih, finih ljudi. ja sam upoznala puno okorelih navijaca i nemislim da su huligani. cak sta vise suprotno mislim. fini ljudi koji su puni strasti koja je usmerena na odredjen cilj. smesko, pozz za tebe, ja navijam za PARTIZAN. nisam okoreli navijac, niti gledam utakmice, ali volim kada mi neko kaze da je PARTIZAN pobedio....narocito kad pobedi Zvezdu  ____________________________________________ Nikada nije smelo da se desi da ja tebe a ti mene izgubis . . .
|
|  | | Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Ned Avg 02 2009, 14:24 | |
| Може ова тема и да остане ако је окренемо мало, да видимо шта је то што доводи до нежељених сцена на утакмицама, и свега лошег што упропасти доживљај. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Ned Avg 02 2009, 14:42 | |
| Navijac sam Zvezde...nisam okoreli,jer nas fudbal je smesna stvar.Nekada dok sam bila mladja i dok je bilo lepog fudbala bila sam i pravi navijac.Sada fudbalski pogotovo derbiji postoje ne zbog utakmica nego zbog tuca.Volim i poeziju i prozu ali volim i fubal samo nasu ligu nepratim.Volim englesku ligu oni ljudi kako igraju moze zaista da se meri sa lepotom poezije.A ako neko prati jel sve to moze malo po tribinama da pogleda i zbog cega navijaci dolaze da ih gledaju.Ovo kod nas je smesno...vise je to sve problem drustva i svega onoga gde se nasa zemlja nalazi.Ali to je vec za neku drugu temu. ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
http://youtu.be/CWvtnm-C6cA
|
|  | | smesko zz ds1989

Broj poruka: 2417 Godina: 32 Location: ZEMUN Humor: prepoznatljivo bolestan Datum upisa: 29.07.2009
 | Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pon Avg 03 2009, 00:49 | |
| | Beskraj :: | | Navijac sam Zvezde...nisam okoreli,jer nas fudbal je smesna stvar.Nekada dok sam bila mladja i dok je bilo lepog fudbala bila sam i pravi navijac.Sada fudbalski pogotovo derbiji postoje ne zbog utakmica nego zbog tuca.Volim i poeziju i prozu ali volim i fubal samo nasu ligu nepratim.Volim englesku ligu oni ljudi kako igraju moze zaista da se meri sa lepotom poezije.A ako neko prati jel sve to moze malo po tribinama da pogleda i zbog cega navijaci dolaze da ih gledaju.Ovo kod nas je smesno...vise je to sve problem drustva i svega onoga gde se nasa zemlja nalazi.Ali to je vec za neku drugu temu. |
Definitivno si u pravu da je nas fudbal mnogo jadan, medjutim zivim u ovoj zemjli i ako zelim da ga pratim a mnogo ga volim moram da navijam za nekoga, volim ja i Engleski fudbal narocito Man. Utd. ali ovo nase je ipak nase, sto bi rekli u reklami kupujmo domace. Englezi su imali strasan problem sa huliganima i dan danas postoje ljudu koji moraju da se jave policiji u vreme utakmice kluba za koji navijaju ili ostave pasos kod njih kada igra nijhov klub.Ja sam na tribini upoznao mnogo prijatelja koji imaju porodice i kojima je to izduvni ventil , dodjes tamo ispsujes sudiju , neke igrace i odes kuci sa manjkom negativne energije i sve je super. |
|  | | smesko zz ds1989

| Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pon Avg 03 2009, 00:54 | |
| | BOBI-BO :: | nemoze se generalizovati nijedna grupa ljudi. niti nacija. medju navijacima ima olosa i huligana kao i normalnih, finih ljudi. ja sam upoznala puno okorelih navijaca i nemislim da su huligani. cak sta vise suprotno mislim. fini ljudi koji su puni strasti koja je usmerena na odredjen cilj. smesko, pozz za tebe, ja navijam za PARTIZAN. nisam okoreli navijac, niti gledam utakmice, ali volim kada mi neko kaze da je PARTIZAN pobedio....narocito kad pobedi Zvezdu  |
Slazem se sa tobom skoro sto posto, sem onog oko pobede Partizana. Super je to sto si upoznala okorele navijace jer mislim da smo mi drugaciji od ostalih mnogo smo otvoreniji, kazemo sta mislimo bez foliranja, ako neko prica gluposti odmah mu damo do znanja.Sve u svemu lep komentar nisam ovo ocekivao, ocekivao sam mnogo napada kao i reci odrasti itd. Odusevili ste me ljudi sta da vam kazem drugo. |
|  | | besherat

Broj poruka: 5814 Datum upisa: 18.03.2009
 | Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pon Avg 03 2009, 01:02 | |
| Baš interesantno pitanje. Imala sam vatrenog navijača Crvene Zvezde u kući '- pokojnog oca. Vratiše mi se neke lijepe uspomene preko ove teme. Tata je imao veliku zastavu Crvene Zvezde sa potpisima igrača 70-ih godina. To je držao na najvidljivijem mjestu u inače malom stanu i to uokvirenu i zastakljenu. Gledao je sve utakmice i u tim momentima je bio stvarno težak i naporan, jer niko nije smio da prođe ispred televizora, jer bi prolaskom rizikovao život hi,hi. Kada bi njegov tim pobijedio, kačio je ogromnu zastavu ispod prozora gdje smo širili veš i naravno nismo ga ni mogli širiti dok se on ne smiluje da skine zastavu. Ta zastava sa velikom motkom mu je služila i u okršaju sa crncima, kada je bio u Londonu i gledao Arsenal - Crvena Zvezda, jer se s njom branio poslije utakmice, kada je nastala tuča. Išao je i u Madrid sa Crvenom Zvezdom i svašta nam je tada donio, čak i malog crnog bika sa toreadorom. Eto, mislim da sam dočarala život uz vatrenog navijača. |
|  | | smesko zz ds1989

| Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pon Avg 03 2009, 01:25 | |
| | Masada :: | | Може ова тема и да остане ако је окренемо мало, да видимо шта је то што доводи до нежељених сцена на утакмицама, и свега лошег што упропасти доживљај. |
Mnogo sto sta moze da dovede do nezeljenih scena 1. Pijani pojedinci 2 Klinci puni sebe 3 Preterana upotreba sile od strane organa javnog reda i mira. 4 Veliki interes nekoga u klubu 5 Veliki interes politicara u tome 6 Los fudbal i losi rezultati kluba za koji se navija 7 Klinci koji bi da budu vodje Pijani pojedinci su najcesci uzrok neprijatnih scena, naprave glupost na tribini gde ne treba pa onda ekipa ljudi koja stalno ide reaguje, ako je neko drcan svasta mu se moze dogoditi. Klinci koji dodju da naprave neke gluposti samo da bi se sutra pricalo o njima primer ode na tribinu gde su gostujuci navijaci na derbiju, tamo ih izvredja i onda nastane jurnjava i haos. Vise puta i organi reda i mira krenu u neke svoje akcije isprovocirani nekim povicima sa tribine pa negledaju koga biju Primer kosarkaska utakmica u Vrscu Hemofarm-Zvezda kada su tukli ljude sa malom decom, zene i ostale, obrazlozenje je bilo da navijaci Zvezde uvek naprave haos u Vrscu pa da nam malo pokazu ko je gazda. Najpoznatiji slucaj nasilja kod nas na tribini je slucaj UROSA MISICA, posle te utakmice Piksi je otisao iz Zvezde, Tadasnji visoki funkcioner CZ Miskovic prelazi na vlast u klubu, zamalo i da ga unisti. Sto se tice presude koja je hvala Bogu povucena, presuda glasi deset godina za pokusaj ubistva i ako su Lekari na VMA u svom izvestaju jasno naveli da rane koje je dobio policajac nisu mogle dovesti do smrti.Slazem se da treba da robija ali od tri do pet godina. Postoje i trenutci kada nekim vodjamo navijaca ljudi iz kluba daju novac nebili oni napravili gluposti na tribini, jer im to daje mogucnost da pojacaju pritisak na FSS. O interesu politicara za nasiljem na fudbalskim utakmicama ne bih pisao jer mislim da nisam dovoljno relevantan. Los fudbal i losi rezultati kluba za koji se navija takodje moze biti najcesci razlog za nerede. Kada neki klub volite i poginuli bi za njega a igraci igraju lose zbog problema sa isplatama to stvara veliki bes i onda dolazi do nereda. Klinci koji bi da budu vodje su najveci problem, u svojim glavama im je jedino to cilj, tuci ce se i na svojoj tribini medjusobno a kamoli sa drugim navijacima, nikada nisam bio takav i takve i ja osudjujem, to je uglavnom najveci olos, onaj deo navijaca zbog kojih vise ne dolazi pedeset hiljada na utakmice nego svega dve, tri hiljade, Srecom njih je malo na tribini, a vremenom i oni shvate neke stvari.
Poslednji izmenio smesko zz ds1989 dana Pon Avg 03 2009, 01:37, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | smesko zz ds1989

| Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pon Avg 03 2009, 01:31 | |
| | besherat :: | | Baš interesantno pitanje. Imala sam vatrenog navijača Crvene Zvezde u kući '- pokojnog oca. Vratiše mi se neke lijepe uspomene preko ove teme. Tata je imao veliku zastavu Crvene Zvezde sa potpisima igrača 70-ih godina. To je držao na najvidljivijem mjestu u inače malom stanu i to uokvirenu i zastakljenu. Gledao je sve utakmice i u tim momentima je bio stvarno težak i naporan, jer niko nije smio da prođe ispred televizora, jer bi prolaskom rizikovao život hi,hi. Kada bi njegov tim pobijedio, kačio je ogromnu zastavu ispod prozora gdje smo širili veš i naravno nismo ga ni mogli širiti dok se on ne smiluje da skine zastavu. Ta zastava sa velikom motkom mu je služila i u okršaju sa crncima, kada je bio u Londonu i gledao Arsenal - Crvena Zvezda, jer se s njom branio poslije utakmice, kada je nastala tuča. Išao je i u Madrid sa Crvenom Zvezdom i svašta nam je tada donio, čak i malog crnog bika sa toreadorom. Eto, mislim da sam dočarala život uz vatrenog navijača. |
Divno besherat ovo je najdivnija stvar koju sam procitao na ovom forumu, a ima mnogo prelepih stvari. Voleo bih da sam upoznao tvoga oca to je pravi navijac,zbog takvih se ja na poslu svadjam sa sefovima i objasnjavam da nisu svi navijaci huligani.Ima takvih jos samo se ne isticu u prvi plan,a trebalo bi.Mogu reci da cu nadam se i ja biti takav dokle god sam ziv. |
|  | | besherat

| Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pon Avg 03 2009, 06:09 | |
| Jeste smeško, on je stvarno obožavao Zvezdu. Nisam mogla da vjerujem da je u njegovom srcu to sve baš tako, ali jeste. On je izgarao za svojim timom. Kada bi izgubili utakmicu, on je tugovao kao da mu se ko zna šta desilo. Sada mi sve to izgleda jako simpatično, a ja sam imala običaj da se šalim s njim i da mu govorim: " Šta se tata sekiraš toliko, pa nemaš od toga nikakve koristi, samo štete." Ali ja tu njegovu zanesenost nikada nisam mogla da razumijem, valjda što sam potpuno drugačiji tip. Kad sam davne 1982 g. učestvovala na sletu, nasilno su nas vodili da gledamo utakmicu Zvezda - Dinamo. Bila sam negdje na donjem dijelu tribina i ništa nisam vidjela. Iznad mene su sjedjeli neki navijači koji su se uživili toliko u situaciju, da su palili male papirne zastavice Dinama. Meni je to bilo primitivno, pa sam na poluvremenu pobjegla. Nisam neki navijački tip, ali su to neki moji kontakti sa navijačima. U gradu u kojem sada živim, postoji veća grupa mladih navijača, koji su organizovani i jako aktivni i lijepo se ponašaju.Pred utakmice prolaze kroz grad i udaraljkama najavljuju utakmice i skupljaju navijače. Ja ne bih ni znala da ima neka utakmica, da njih ne čujem. Onda pošaljem djecu na stadion da se malo zanimaju i navijaju. |
|  | | smesko zz ds1989

| Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pon Avg 03 2009, 10:53 | |
| Lepo, saljes decu na utakmicu, to je stvarno lepo, nadam se da zivis u Srbiji ili barem u okruzenju.Sto se tice tih utakmica protiv Dinama mozda ti navijaci koji su te oterali jesu bili primitivni, ali tada je sve to bilo drugacije, bilo je tu i nacionalista, svi znamo sta nam se dogodilo sa bivsom drzavom, ali to je vec druga tema. Ja zalim za tim vremenima bio sam mali pa nisam video gostovanja u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Makedoniji. Kazu da su to bili dozivljaji, Srecom bio sam u Ceskoj i jos nekim drzavama pa sam otprilike osetio kako to izgleda, medjutim tada ja to bilo skoro svake nedelje.Posto zivim u Zemunu tesko je sve nas okupiti pred utakmicu pa da i mi najavljujemo utakmicu naseg kluba, medjutim kada idemo na gostovanja u neke druge gradove, mozda i zato sto nas prate organi reda, idemo kroz grad do stadiona pevamo i lupamo bubnjeve, mislim da predstavljamo atrakciju za taj grad i da je ljudima tamo uglavnom lepo kada nas vide, osim onih koji navijaju za lokalni klub.Na tribinu vodim i svoju sestru koja sada ima 18 godina, kada je pocela da ide samnom imala je 15, mislim da je upoznala razne ljude i da je prosla kroz mnoge stvari kroz koje nisu prosle devojke njenih godina, mislim da ce se u mnogim situacijama bolje snaci od njenih drugarica. Sve u svemu tribina je jedna velika zivotna skola. |
|  | | BOBI-BO

Broj poruka: 3113 Godina: 36 Location: 46.01 19.57 Datum upisa: 09.10.2007
 | Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pon Avg 03 2009, 12:30 | |
| | smesko zz ds1989 :: | | BOBI-BO :: | nemoze se generalizovati nijedna grupa ljudi. niti nacija. medju navijacima ima olosa i huligana kao i normalnih, finih ljudi. ja sam upoznala puno okorelih navijaca i nemislim da su huligani. cak sta vise suprotno mislim. fini ljudi koji su puni strasti koja je usmerena na odredjen cilj. smesko, pozz za tebe, ja navijam za PARTIZAN. nisam okoreli navijac, niti gledam utakmice, ali volim kada mi neko kaze da je PARTIZAN pobedio....narocito kad pobedi Zvezdu  |
Slazem se sa tobom skoro sto posto, sem onog oko pobede Partizana. Super je to sto si upoznala okorele navijace jer mislim da smo mi drugaciji od ostalih mnogo smo otvoreniji, kazemo sta mislimo bez foliranja, ako neko prica gluposti odmah mu damo do znanja.Sve u svemu lep komentar nisam ovo ocekivao, ocekivao sam mnogo napada kao i reci odrasti itd. Odusevili ste me ljudi sta da vam kazem drugo. |
a ja sam mislila da ces me ispljuvati sto navijam za PARTIZAN  ____________________________________________ Nikada nije smelo da se desi da ja tebe a ti mene izgubis . . .
|
|  | | smesko zz ds1989

| Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Uto Avg 04 2009, 02:17 | |
| | Citat: | | a ja sam mislila da ces me ispljuvati sto navijam za PARTIZAN |
Sto se toga tice imao bih svasta da ti kazem, mislim koliko gresis i tako to ali cita ovo i Masada pa da me ne banuje  |
|  | | smesko zz ds1989

| Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pet Avg 07 2009, 02:13 | |
| Veceras je cela Marakana bila predivna,na ovoj kisi i pri ovakom kretanju rezultata mnoge grupe bi napustile stadion ili prestale da bodre svoj klub, medjutim danas je 25000 ljudi disalo ko jedan i navijalo za svoj klub. Incident koji se dogodio izmedju poluvremena u kopu pretio je da pokvari ovaj spektakl, za razliku od onih stvari koje sam ja napisao ovde je izgleda doslo do obracuna jakih grupa na severu, to se retko dogadja, bice price o tome na nekim nasim sastancima, ovakve stvari su najgore sto moze da se dogodi na jednoj utakmici, mogli su srecom nisu da nastradaju i nevini. To je ono sto mnoge tera sa stadiona, voleo bih da se takve stvari ne dogadjaju, medjutim ima kod nas u organizaciji navijanja mnogo propusta. |
|  | | besherat

| Naslov: Re: STA MISLITE O NAVIJACIMA? Pet Avg 07 2009, 06:20 | |
| Baš sam sinoć mislila kako li se provodiš, a kada su mi ćerke rekle da je Zvezda dobila 5 : 2, samo sam pomislila, niko srećniji od smeška noćas. Ćerke mi rekoše da su se kod nas u svim kafićima sakupljali navijači, gledali utakmicu , urlali i navijali. Baš fino. |
|  | | | | STA MISLITE O NAVIJACIMA? | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 26 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 26 Gosta :: 1 Provajder
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28
|
| Flag counter |  |
|
|