LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Aleksandra Radović Sub Maj 23 2009, 13:49 | |
| Biografija Završila je Nižu muzičku školu u Bogatiću 1989. godine i odsek harmonika i odsek solo pevanje u Nižoj muzičkoj školi u Šapcu. 1989. godine upisuje Srednju Muzičku školu “Mihajlo Vukdragović” (1989-1993) u Šapcu gde završava uporedo dva odseka : teoretski (odsek - muzički saradnik) i instrumentalni (odsek - harmonika) i pohađa treći odsek- solo pevanje. Po završetku Srednje muzicke škole 1993. upisuje Muzičku Akademiju (Akademija Umetnosti) u Novom Sadu (odsek – opšta muzička pedagogija) na kojoj je i diplomirala. 1997. god. počinje da radi kao studijski muzičar i u periodu od 1998-2002 godine snima đinglove i najavne spice za emisije na TV PINK. U međuvremenu, postaje jedan od najtraženijih pratećih vokala u SCG. 2000 godine se prvi put javno pojavljuje na festivalu “Sunčane skale” u Herceg Novom gde je nastupila sa pesmom “Bori se” čiji su autori bili Jelena Galonić i Žika iz grupe “Zana”. 2003. godine postiže prvi veliki uspeh u julu, nastupom na istom festivalu sa pesmom “Kao so u moru” (autora Aleksandre Milutinović) gde osvaja Srebrnu sirenu - 2. mesto. Od tog trenutka kreće ozbiljno njena karijera. Nakon dva meseca, iste godine, objavljuje svoj debi album ( Bez naziva) u okviru izdavačke kuće Siti rekords. Na svom prvom albumu bila je autor muzike i teksta za 6 kompozicija i postaje član SOKOJ-a. Kao autor se oprobala i za druge izvođače (Koktel bend, Trio pasaž, Ivana Popović- 1. mesto na festivalu “Sunčane skale” u okviru večeri NOVE ZVEZDE i dr). Za svoj prvi album dobija odlične kritike i izbija na sam vrh muzičko-estradne scene sa 6 osvojenih nagrada: 1. Debi album godine (Beovizija 2003) 2. Pop otkriće godine (Oskar popularnosti BiH 2003) 3. Glas godine (Radio Perper 2003) 4. Pop pevačica SCG (Radijski festival 2004) 5. Najbolja ženska interpretacija (Sunčane skale – Prinčeve nagrade 2004) 6. Pevačica godine – po izboru kolega pevača (Frankfurtske vesti 2004). Svoj album promoviše koncertnim nastupima iskljucivo sa svojim bendom ( 5 članova) tako da veoma brzo među publikom postaje poznata po tzv. “živoj svirci”. Sa albuma se izdvajaju pesme: "Još danas", "Ako nikada", "Kažes svejedno", "Kao so u moru", i dr. 2005. god. učestvuje na Budvanskom festivalu sa kompozicijom “Karta za jug“ (autor muzike i teksta je Aleksandra Milutinović, a autor aranžmana Nikša Bratos) i osvaja 2. mesto, a u toku 2005-2006 god. pesma dobija i nagradu za najbolji tekst kao i nagradu za jednu od 15 najslusanijih pesama u 2005. god od Radio Perpera. 2006. god. u aprilu objavljuje singl pod nazivom “Nisi moj “ autora A. Milutinović. Drugi po redu album „Dommino“ izašao 25. jula 2006.god. u izdanju izdavačke kuće Siti rekords. Sledeće godine izlazi i spot za pesmu „Zagrli me“. Album je imao još mnogo hitova među kojima su i „Čuvam te“, „Zažmuri“, „Ne verujem da me ne voliš“ i druge. 11. novembra 2007. godine, Aleksandra je odrzala svoj prvi solistički koncert u Sava centru. Specijalni gosti na koncertu su bili Sergej Ćetković i Jelena Tomašević. Trenutno radi na trećem albumu koji bi trebao da izađe početkom maja. Spot za pesmu „Nemoj“, koji će biti prvi singl, Aleksandra je snimila ovih dana, a spot će izaći za desetak dana. Nagrade: 1. Pevaciča godine (Radijski festival 2006) 2. Pop album godine (Oskar popularnosti Republike Srpske 2006) 3. Pevačica godine (Beovizija 2007) 4. Najbolja ženska interpretacija (Sunčane skale- Prinčeve nagrade 2006) Aleksandra Radović (rođena je 10. septembra 1974. godine u Bogatiću, Srbija, Jugoslavija) je pevačica, kompozitor i tekstopisac. |
|  | | Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Re: Aleksandra Radović Sub Maj 23 2009, 13:50 | |
| Još danas
Stojimo tu k'o prevareni Na zgarištu ljubavi Suze i smeh što delili smo Ti bacaš u pepeo Svemu je kraj Sada vidim i znam Nisam ti potrebna svemu je kraj al' pomozi mi sad Bar da dočekam novi dan
Refren: Još danas ti tražim da ostaneš Sutra mi ne trebaš U ime te ljubavi Koju smo delili nekada... |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Sub Maj 23 2009, 13:50 | |
| Ako nikada
Doživeti ljubav, ja s tobom neću a bez tebe umreću, sreća je mene još odavno obišla i otišla
A nema dana i nema noći da na tebe ne mislim ja neću živeti dovoljno dugo a s tobom reskiram i ništa drugo
Ti to najbolje znaš da gubim ja to ne umem šta ako s tobom ne uspem...
Ako nikada, ako s tobom nikada ako ne uspem, ako s tobom nikada ... |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Sub Maj 23 2009, 13:51 | |
| Bori se
Ova bitka samo je za dvoje Zrtve dve u ratu ljubavi... Ovu bitku, kako stvari stoje, Gubi ko sve ostavi... Prva ja sto glumim da sam jaka, Drugi ti sto ne znas da si slab... Pretvaramo dan u nocnu moru, Ljubav u ljubomoru...
Bori se bar jos jednom, Bori il' odlazi, Zastavu belu stavi' Nas je rat zbog ljubavi...
Ova bitka pamtice heroje, Da li i to vredi postati? Ovu bitku, kako stvari stoje, Gubi ko sve ostavi...
Bori se bar jos jednom, Bori il' odlazi' Zastavu belu stavi' Nas je rat zbog ljubavi.. |
|  | | Beskraj

| Budi moj
Dođi mi, u tami sobe sam ja. Pun mesec mi krevet obasjava. Miriše na tebe mi haljina. Uzmi me i pašću na kolena!
Privij se uz mene noćas ti, kaži DA, i nećeš zažaliti! Ma, ko je ona da pravdaš se?! Pusti neka brine se! Meni trebaš više nego njoj i zato voli me, voli me, voli me! Budi moj!!!
Budi moj, pa neka izgori planeta! Budi moj, od sada pa do kraja sveta! Šta ćeš njoj? Ona ti, veruj, samo smeta, voli me, voli me, voli me! Budi moj... |
|  | | Beskraj

| Kao so u moru
Četri hladna zida, jedna odaja hotel izgubljenih duša noćas je moja stanica, ja sam svome brodu i talas a i vir, daleko od očiju srce neće naći mir, ja idem svetla neka ostanu, kroz prozor moje duše sijaće da me nađeš, kada od mene svi odustanu ti možeš da se vratiš tu.... Pamet kad se pomeri, nedostaje mi tvoje bliskosti, dođe mi da zgazim sve i da pođem bilo gde sa bilo kim. Pamet kad se pomeri, nedostaje mi tvoje bliskosti, moje lice gubi boju,kao so u moru bez tvoje nežnost, bez tvoje nežnosti... Četri hladna zida,jedna odaja moje nebo ostalo je među tvojim prstima, ja sam svome brodu i talas a i vir, daleko od očiju srce neće naći mir, ja idem svetla neka ostanu, kroz prozor moje duše sijaće da me nađeš kada od mene svi odustanu ti možeš da se vratiš tu.... Pamet kad se pomeri, nedostaje mi tvoje bliskosti, dođe mi da zgazim sve i da pođem bilo gde sa bilo kim. Pamet kad se pomeri, nedostaje mi tvoje bliskosti, moje lice gubi boju,kao so u moru bez tvoje nežnost, bez tvoje nežnosti... |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Sub Maj 23 2009, 13:52 | |
| Laž
Sanjaš neki novi san san u kojem nisam ja, nego neka druga, znam. I vidim da sam suvišna. Ona sad je tvoje sve, baš kao nekad ja.
Ti si tako isti kao svi, dosadan! Kažeš jedno - radiš drugo ista stara priča, znam. Možeš sve da mi obećaš, s tobom mi ništa ne treba! Samo u oči da me gledaš, to sam bar zaslužila!
Zašto lažeš me?! Kako sada da ti verujem? Sve što si rekao je bila laž, laž! Zašto lažeš me? Znam da noću spavaš sa njom. Ovaj put je gotovo svemu je kraj, kraj!
Gde mi je ponos, pitam se? Gde mi je pamet? Gubim se! I sada stvari pakujem (da,da)! Jer vidim da sam suvišna. Ona sad je tvoje sve, baš kao nekad ja! |
|  | | Beskraj

| Nema te žene
Na mene je red da naplatim dugove! Što?! Što si mi bled? Sad zovi drugove! Nek dođu da ti pripomognu da izneseš sve i izgubiš se, jer ja sam shvatila da sam premija za tebe! Da li znaš da...
Nema, nema, nema te žene koja bi te trpela, veruj mi da sve pametnije su od mene, slepo sam ti verovala - budala ispala! Nema, nema, nema te žene koja bi se zeznula kao ja! Potrošio si kredit kod mene, banka se zatvorila!
Na mene je red, malo sam glavna ja! Sad ceo je svet pod mojim nogama! Samo da leđa ti ugledam, kao gumicom bih izbrisala sve ove godine koje s tobom sam izgubila! Da li znaš da... |
|  | | Beskraj

| Parče sunca
Kad na sve ti padne mrak i više nisi tako jak, kad ti ljudi smetaju i sve ti lađe potonu ti u glavi pusti film i uživaj jer glavna uloga je moja!
Parče sunca biću i topla zemlja biću i divlja reka što odnosi te! Letnja kiša biću, čežnja tiha biću, svo dobro sveta da zaštitim te!
Dug je put do spokoja, s tobom njime hodam ja. Kad sve ti crno izgleda tu sam da ti snagu dam! Kada tvoje nebo skriju oblaci gde god da si - dođi meni!
Parče sunca...
Ceo život tražimo nešto neopipljivo i nikada nam nije dosta, a vreme je dragoceno i dokle god smo zajedno sve što vredi imamo! |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Sub Maj 23 2009, 13:53 | |
| Nisi moj
Vraćam se iz tvojih snova potučena do kolena govoriš da sam ona stara a menjam se iz korena...
U suzu me pretvori kad ljubav krene unazad al'nikad ne dozvoli da dožvim slobodan pad...
Ref. Nisi moj, odavno, nisi znam i gledam kako mi kroz prste kliziš dan po dan nisi moj, al pored mene si i opet ona stara priča posle tebe, ti!
I posle tebe ponovo ti ... i posle nas ponovo mi ...
Minut je do kraja sveta tu u mojim očima ti uvek možeš da se vratiš na mesto starog zločina
U suzu me pretvori kad ljubav krene unazad al' nikad ne dozvoli da doživim slobodan pad... |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Sub Maj 23 2009, 13:53 | |
| Kažeš svejedno
Čemu sad sve? kaži mi, Jer noćas moram da znam Čemu sad sve? Pala je laž Preko toga ne mogu, znaš
Vidim tek sad ljubiš me gorko I shvatam da nema nas više Ove smo noci prizvali reč Sro sve briše
Kažes “svejedno” Svejedno tako je obična reč, Kažeš “svejedno” I odlaziš, ostavljaš me! Kažeš “svejedno” Svejedno tako je obična reč, Kažes “svejedno” A ne znaš kako boli me |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Ned Maj 24 2009, 13:55 | |
| "Karta za jug"
Kupi mi kartu za jug tamo ću da nastavim kad te ne vidim u mom srcu ćeš najbrže da ostariš
Pusti da ljubav me golim rukama ubije i ne žali to kad si me iz srca pustio nek' me uzme Bog
Kupi mi sve što ide i ne ide nedelju i oblake i ponesi mi jedan zagrljaj za početak i za kraj
Pusti da ljubav me golim rukama ubije i ne žali to kad si me iz srca pustio nek' me uzme Bog
Kad me ne voliš, ne voliš
Pusti da ljubav me golim rukama ubije i ne žali to
Ne žali to kad si me iz srca pustio nek' me uzme Bog |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Ned Maj 24 2009, 13:55 | |
| Novi dan
Novi je dan, sve je po starom telefon cuti, cutim i ja lako je tebi sa mnom kada kroz prste ti progledam
Novi je dan, a stara zabluda sa tobom ne moze biti drugacije novi je dan, uz malo truda prebolecu kao i ranije
Ref. Prva sam i jedina sto ce gaziti preko trnja sve zbog tebe a kazes da sam poslednja koju hteo bi, o
Prva sam i jedina sto ce kaziti preko trnja sve zbog tebe a kazes da sam poslednja koju hteo bi za ceo zivot kraj sebe
Novi je dan, sve je po starom bar da je moglo biti drugacije gde nam je kraj, odavno znamo i ti, i ja, u mraku vidi se
Poslednji izmenio Beskraj dana Čet Maj 28 2009, 06:01, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Pon Maj 25 2009, 20:47 | |
| Život vrati mi
Stojim onakva kakva sam Pred tobom – sudi mi Ni najbolja, ni najlepša Kakvu si hteo ti Zašto da štediš reči zle? Slobodno reci sve Sve što ti padne na pamet Hajde, povredi me Slobodno me ostavi Al’ pre nego sto kreneš, vrati mi..
Hej, vrati mi, Život vrati mi!!! Hocu da živim ga 20 godina, Godina unazad. Hej, vrati mi, Život vrati mi!!! Kome sam dobra sad?! Kome sam potrebna Bez duše slomljena…?
Stojim sama na oblaku Crnom od nevolje I posmatram sve što nekada Vredno truda bilo je Zašto da štedis reči zle? Slobodno reci sve Sve što ti…
| | | |
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Aleksandra Radović Uto Maj 26 2009, 17:29 | |
| ČUVAM TE
Vesto skrivam tvoj lik od ljudi pomalo zlih k'o trn u oku sreca je za njih.
Nije mi tesko jer znam sa tvog su mi lica dar suze i smeh za dusu su lek, oduvek.
Prste sklopim u dlan pred novi dan zeljo jedina dobro znaj dobro znaj da.
Ref. Cuvam te, ne dam nikom da te dira na dlanu si moja tajna urezana.
Cuvam te, gde god krenem imam te na dlanu si ti moja linija zivota, ljubavi. |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 25 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 24 Gosta :: 1 Provajder epidaurusNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28 |
| Flag counter |  |
|
|