LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: ''''Koliko je težak san?'''' Pet Maj 15 2009, 16:46 | |
| San i spavanje mogu biti jedno,ali nisu isto.Koliko puta se dešavalo da sanjam budna,a da spavam ne sanjajući! Koliko je teško sanjati dok spavamo?Koliko je teško videti,pronaći snove u istrošenoj javi?
Poslednji put izmenio Beskraj dana Pet Maj 15 2009, 19:00, izmenio ukupno 2 puta |
|  | | Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Pet Maj 15 2009, 16:49 | |
| Ameri imaju izreku "snovi su tamo gde ih nadjes", (bilo u snu ili javi).Ja svoje snove pronalazim u toj istrosenoj javi i one me ispunjavaju.Ja uopste ne sanjam, spavanje mi dodje kao svojevrsni "shut down". Legnem i bukvalno iskljucim sve "sistemske procese". |
|  | | Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Pet Maj 15 2009, 17:43 | |
| Ja sanjam, svake noci, roje se nedovrseni snovi, price, davnine, tame, svetlosti. Kada ne spavam, stvaram san, poneki pretocim u reci. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Pet Maj 15 2009, 19:00 | |
| Snovi koji sanjamo budni dokaz su da nam duh na javi ne spava. |

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Pet Maj 15 2009, 19:13 | |
| Duh nikada ne spava, stalno je budan, uziva u vremenu, realnosti i snu. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | SaMar

Broj poruka: 1333 Location: Novi Sad Datum upisa: 27.12.2008
 | Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Sub Maj 16 2009, 09:44 | |
| | Beskraj :: | | Ja uopste ne sanjam, spavanje mi dodje kao svojevrsni "shut down". Legnem i bukvalno iskljucim sve "sistemske procese". |
Naucno je dokazano da svi sanjamo dok spavamo i to nekoliko puta u toku noci. Stvar je u tome sto se ne secamo. Kazu da oni koji se nikako ne secaju svojih snova previse potiskuju neprihvatljive impulse i osecanja. Snovi u toku spavanja su vrata koja vode u carstvo podsvesti. Prisecanje i analiza snova moze nam pomoci da bolje upoznamo sebe. |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Ned Maj 17 2009, 17:51 | |
| | SaMar :: | | Beskraj :: | | Ja uopste ne sanjam, spavanje mi dodje kao svojevrsni "shut down". Legnem i bukvalno iskljucim sve "sistemske procese". |
Naucno je dokazano da svi sanjamo dok spavamo i to nekoliko puta u toku noci. Stvar je u tome sto se ne secamo. Kazu da oni koji se nikako ne secaju svojih snova previse potiskuju neprihvatljive impulse i osecanja. Snovi u toku spavanja su vrata koja vode u carstvo podsvesti. Prisecanje i analiza snova moze nam pomoci da bolje upoznamo sebe. |
Mozda si u pravu ali ja se zaista nesecam nijednog sna...nekazem da i ja ne bi volela da sanjam ali imam osecaj posle nekog sna koga se uopste nesecam da se probudim kao da sam celu noc kopala snovi me jednostavno iscrpljuju...jako puno snage i energije mi oduzimaju za ono sto me ceka u toku dana .Neki ljudi zaborave snove, zbog zivota'Upravo je to slucaj u kome se ja nalazim vec godinama. Ceo zivot pretvaram u realnost,sanjam ne otvorenih ociju nego"razrogacenih".Za mene ne postoje snovi koji nisu ostvarljivi,sva sam stalno u javi.Ponekada mi u nekom trenucima i situacijama to pravi problem,jer svi negledaju i ne misle kao ja.Cak i ovaj svet na svim ovim forumima ja dozivljavam kao realnost,zato se i puno ne uklapam u sve to.Volela bi zaista da mogu da nesto sanjarim,i da se ujutru probudim secajuci se toga sna,da se opustim u njemu i uzivam.Ali ne mogu,moji snovi su realnost. |
|  | | besherat

Broj poruka: 5814 Datum upisa: 18.03.2009
 | Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Pon Maj 18 2009, 06:31 | |
| Davno sam prestala da sanjam na javi, jer me zivot naucio da od toga nema nista. Iako sam jako emotivna, naucila sam da zivim realnost, a ne san. Stalno sanjam i snovi su mi mnogo mastovitiji, nego sto sam ja sama u realnom zivotu. Ipak se vise drzim zemlje i zivota, nego snova. Snove prepustam drugima, ja ih mnogo i ne zelim. |

| Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Pon Maj 18 2009, 14:30 | |
| Ja cu ostati sanjar, vrsta u izumiranju ovog sveta i trenutka. Mozda je tako bolje. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Pon Maj 18 2009, 17:57 | |
| | besherat :: | | Davno sam prestala da sanjam na javi, jer me zivot naucio da od toga nema nista. Iako sam jako emotivna, naucila sam da zivim realnost, a ne san. Stalno sanjam i snovi su mi mnogo mastovitiji, nego sto sam ja sama u realnom zivotu. Ipak se vise drzim zemlje i zivota, nego snova. Snove prepustam drugima, ja ih mnogo i ne zelim. |
Mozda sam se ja negde lose izrazila ali ja nesanjam nikada na javi...java mi sluzi za ispunjenje svega...znaci oni koji nesto sanjaju u tom snu i ostan,ja nesanjam na javi ja to realizujem ili gledam da izrealizujem odmah.Upravo tako slazem se zivot je realnost...a ne snovi snovi sluze za bezanje iz te realnosti...i ja bi volela ponekada da mogu da zazmurim i da pobegnem samo na trenutak iz nje ali ne mogu...oci su mi stalno otvorene.Masta mi sluzi za neke druge stvari sluzi mi za ulepsavanje te realnosti. |
|  | | SaMar

Broj poruka: 1333 Location: Novi Sad Datum upisa: 27.12.2008
 | Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Uto Maj 19 2009, 08:07 | |
| Moji snovi znaju da budu urnebesno smesni u svojoj nelogicnosti i neobicnosti. Ne secam se uvek snova, ali obozavam kad ih se setim jer je to za mene jedno iskustvo vise, nisam gubila vreme spavajuci. Ranije sam imala tzv lucidne snove- kad si svestan da sanjas pa cak pomalo utices na snove, kreiras ih...to je ludilo kolko je dobro...sad vec godinama nisam imala nijedan takav. Kad se scam snova volim da ih zajedno sa svojim voljenim analiziram, on mi da svoju perspektivu, isto i ja njemu za njegove....pa pokusavamo da bolje upoznamo neke skrivene kutke...bude zanimljivo. |

| Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Uto Maj 19 2009, 17:53 | |
| Kada cvrsto sklopim oci, stegnem kapke, nastaju slike, slike ljubavi, smrti i snova, mrtve senke ozive, stvarju se osecaji, ako dovoljno pozelie mozete osetiti toplinu usana, toplinu tela privijenog uz vas, mirise i uzdahe, zar nije lepo sanjati ?
Lici na pesmu, pomalo !? ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Uto Maj 19 2009, 18:15 | |
| | Masada :: | Kada cvrsto sklopim oci, stegnem kapke, nastaju slike, slike ljubavi, smrti i snova, mrtve senke ozive, stvarju se osecaji, ako dovoljno pozelie mozete osetiti toplinu usana, toplinu tela privijenog uz vas, mirise i uzdahe, zar nije lepo sanjati ?
Lici na pesmu, pomalo !? |
Vau...pa tvoji snovi i nisu tako teski valjda vama pesnicima ili pesnickim dusama samo takve slike kada sklopite oci i naviru.Lepe slike...lepo je sanjati tvojim ocima.Ja kada cvrsto sklopim oci jel i stegnem kapke vidim samo mrak kod mene takve slike nenaviru.Blago tebi bas ti zavidim. |

| Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Uto Maj 19 2009, 18:22 | |
| To je nesto sto se stice, mozda se moze nauciti, ja ne znam drugacije, tako sanjam oduvek, menjali su se snovi i osecaji, nacin je ostao isti, mesavina stvarnosti i maste medju svetovima. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | besherat

Broj poruka: 5814 Datum upisa: 18.03.2009
 | Naslov: Re: ''Koliko je težak san?'' Uto Maj 19 2009, 19:59 | |
| | Masada :: | Kada cvrsto sklopim oci, stegnem kapke, nastaju slike, slike ljubavi, smrti i snova, mrtve senke ozive, stvarju se osecaji, ako dovoljno pozelie mozete osetiti toplinu usana, toplinu tela privijenog uz vas, mirise i uzdahe, zar nije lepo sanjati ?
Lici na pesmu, pomalo !? |
Pa tebi je dobro, cak odlicno, imas uvijek inspiraciju. Ja sam se ,na zalost, izgleda ohladila, kad bolje sagledam situaciju i vidim kako ostali razmisljaju, hi,hi.  |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 18 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 18 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28
|
| Flag counter |  |
|
|