LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | | Najlepsi ljubavni stihovi | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Najlepsi ljubavni stihovi Sre Okt 31 2007, 22:51 | |
| OVE NOĆI
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Napisati, na primjer: “Noć je puna zvijezda, Trepere modre zvijezde u daljini". Noćni vjetar kruži nebom I pjeva. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Volio sam je a katkad je I ona mene voljela. U noćima kao ova, držao bih je u svom naručju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom. Voljela me, a katkad sam I ja nju volio. Kako da ne ljubim te njene velike nepomicne oci. Ove noći mogu napisati najtuznije stihove. Pomisao da je nema. Osjecaj da sam je izgubio. Slusati beskrajnu noc, bez nje jos beskrajniju. I stih pada na dusu kao rosa na livadu. Nije vazno sto moja ljubav nije mogla zadrzati. Noc je zvjezdovita I ona nije uz mene. Ista noc odijeva bjelinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo vise isti. Vise je ne volim, zaista, ali koliko sam je volio. Moj glas je iskao vjetar da joj dodirnem uho. Drugome. Pripast ce drugome. Kao prije mojih poljubaca. Njen glas, Njeno sjajno tijelo. Njene beskrajne oci. Vise je ne volim, zaista, a mozda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug je zaborav. Jer sam je u nocima, kao ova, drzao u svom narucju, Moja je dusa nespokojna sto ju je izgubila. Iako je ovo posljednja bol koju mi ona zadaje, I ovi stihovi posljednji koje za nju pisem.
Pablo Neruda ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Čet Nov 01 2007, 18:46 | |
| Anabel Li
U carstvo na žalu sinjega mora - pre mnogo leta to bi - življaše jednom devojka lepa po imenu Anabel Li; i samo jedno joj beše na umu da se volimo mi.
U carstvu na žalu sinjega mora deca smo bili mi, al volesmo se više no iko ja i Anabel Li, ljubavlju s koje su patili žudno nebeski andjeli svi.
I zato, u carstvu na morskome žalu, pradavno ovo se zbi poduhnu vetar noću sa neba, sledi mi Anabel Li i dodjoše od mene da je odnesu njezini rodjaci svi, u grob na morskome je spustiše žalu da večni sanak sni.
Andjele zavist je morila što su tek upola srećni ko mi da! zato samo ( kao što znaju u carstvu onome svi) poduhnu vetar sa neba i sledi i ubi mi Anabel Li.
Al mi nadjačasmo ljubavlju one što stariji behu no mi - što mudriji behu no mi - i slabi su andjeli sve vasione i slabi su podvodni duhovi zli da ikad mi razdvoje dušu od duše prelepe Anabel Li
Jer večite snove, dok Mesec sjaj toči, snivam o Anabel Li kad zvezde zaplove, svud vidjam ja oči prelepe Anabel Li po svu noć ja tako uz dragu počivam, uz nevestu svoju, uz život svoj snivam, u grobu na žalu, tu ležimo mi, a more buči i vri. Edgar Alan Po ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Sre Nov 07 2007, 22:35 | |
| Secaj me se
Secaj me se kada zora bela Sunce u svoj dvor zacaran vodi; secaj me se dokle ispod vela srebrnoga noc snivajuc hodi; uzdrhtis li kad te zadovoljstvo zove ili senka mami u vecernje snove, cuj iz tamnog granja glas kako odzvanja: Secaj me se.
Secaj me se kad volja sudbine zauvek te rastavi od mene, kad od tuge,godina,daljine ovo srce ocajnicko svene. Za moju se tuznu ljubav ti pomoli. Sta su prostor ili vreme kad se voli! Dok je moga srca vecno ce da grca: Secaj me se.
Secaj me se kada slomljenoga srca budem u san vecan pao; secaj me se kad vrh groba moga cvet usamljen bude nezno cvao. Videti me neces;ali neumrlim duhom Ko verna sestra ja cu da te grlim Cuj u nocnoj tami Glas ko jecaj sami: Secaj me se...
Alfred De Mise ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | BOBI-BO

Broj poruka: 3113 Godina: 36 Location: 46.01 19.57 Datum upisa: 09.10.2007
 | Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Uto Nov 13 2007, 18:27 | |
| Plavokosa..............
Srećo moja, najljepša si žena Poljupci ti potresi u nizu, Idem stobom, željo prikrivena Na kraj sveta, samo da si blizu.
Osmjeh ti je, žarkog sunca sjaj Opijaš me k'o jutarnja rosa, Neću drugu, jedina si znaj Anđele moj, ženo plavokosa.
Ja samoći rekao sam zbogom Duša blista, jer je čuda trista, Noć je kratka a igra nam slatka Mnogo tanga a još više tvista.
Rajski predeli ispod mene leže Omamiće me čarobni zvuci, Iskonska ljubav, noćas nas veže željni drugog kao gorski vuci.
Autor: Korski, 2004. |
|  | | BOBI-BO

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Čet Nov 22 2007, 22:19 | |
| Poljubac
Želim probati, Al jednom zapravo. Kakav okus ima taj poljubac Što si ga njoj pred menom dao.
Želim okusiti, al, onako zbilja, Kako je to kad si nečija. Kako je to kad se potajno ljubiš iza škole. Kako je to voljeti, kako je to biti voljen.
Želim znati Kakav okus imaju tvoje usne. Kako je to ljubiti se, žarko želim znati. Žarko želim jedan poljubac ti dati.
Žudim za tim da me ljubiš, da me voliš. Jer bez ljubavi mene srce boli. Što meni vrijedi da želim, da se nadam. Kad mi je bez tebe život tako jadan.
Ne želim više maštati o poljupcu. Ne želim više gledati TV. Jer svaki put kad se netko poljubi, Ja sanjam tebe i mene.
Daj mi poljubac, daj mi barem mali! Tebi to nije prvi, ionako. Al meni će trajati vječno. Jer prvi se ne zaboravlja tako lako. |

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Ned Nov 25 2007, 20:40 | |
| BARBARA
Sećaš li se Barbara Padala je kiša neprestana Nad Brestom tog dana A ti si išla nasmejana Pokisla ozarena očarana Pod krupnim kapima kiše Seti se Barbara - Sretoh te u ulici Sijama Smejala si se I ja sam se smejao Sećaš li se Barbara Nisam te poznavao A nisi ni ti mene Sećaš li se Seti se toga dana I ne zaboravi ga Jedan čovek ispod neke kapije Zaklonjen Viknuo je tvoje ime Barbara A ti si potrčala ka njemu po kiši Pokisla ozarena očarana I bacila si mu se u zagrljaj Sećaš li se Barbara Ne ljuti se na mene što ti kažem TI Jer TI kažem svakom koga volim Pa maker ga samo jednom video u životu Jer TI kažem svakom koga volim Pa čak i ako ga ne poznajem Seti se Barbara I ne zaboravi nikad Tu kišu tako blagu i tako srećnu Na tvome licu srećnom Nad tim gradom srećnim Tu kišu nad morem Nad arsenalom Nad brodom iz Cesana O, Barbara Velika je svinjarija taj rat I šta je sa tobom sada Pod kišom od gvožđa Vatre, čelika, krvi… A onaj koji te je stezao u zagrljaju Zaljubljeno Da li je umro, nestao ili je još živ O, Barbara Još uvek pada kiša nad Brestom Kao što je padala nekad Ali nije to isto, jer sve je porušeno To su samo posmrtne kapi kiše Užasne i očajne A nije ni onaj potop više Gvožđa, čelika, krvi… Već prosto kiša iz oblaka Koji nestaju kao psi Kao psi koje odnosi Vodena struja iz Bresta Da istrule negde daleko Vrlo daleko od Bresta Od koga nije ostalo ništa.
Žak Prever
____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | BOBI-BO

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Čet Nov 29 2007, 13:08 | |
| Ja nemam mira a u rat ne hrlim; Leden a gorim, plašim se i nadam; Po nebu letim, a na zemlju padam; Ne hvatam ništa, a svet citav grlim.
Amor me kazni da sred uza stojim, Nit' omcu dreši, nit okove steže, Nit'me živa, ne smatra me svojim.
Bez vida vidim, nem, glas gubim: Umreti žudim, a pomoci tražim, Sebi sam mrzak, a drugoga ljubim.
Nit mi se mre nit mi se živi, Smejem se placuci, žalošcu se snažim. Ovakvom stanju vi ste, gospo krivi.
Petrarka |
|  | | BOBI-BO

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Čet Nov 29 2007, 15:51 | |
| Čekaj me
Čekaj me, i ja cu doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka.
Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kad ti kažu kako je vreme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek poveruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. Čekaj i nemoj sesti s njima, i nemoj piti ništa.
Čekaj me, i ja cu sigurno doći, sve smrti me ubit neće. Nek kaže tko me čekao nije Taj je imao sreće! Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat će mo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znala kao nitko na svetu...
Konstantin Simonov -
E ovo mi mnogo lepo... |
|  | | BOBI-BO

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Pet Dec 07 2007, 21:08 | |
| Prva ljubav
Prva ljubav nije bila bogzna što, Sjedila u zadnjoj klupi, magarećoj. Bila drska, vukla učitelje za nos, Svaki dan izvela po jedan štos.
A, onda su došli problemi, Svi me mrzili sudilo se meni. A on je stao uz mene, da me štiti, Nije me mogao jače voljeti.
Sada bježim, čim ga ugledam. Svoje se prošlosti sramim... I umjesto da se s njime smijem, Ja druge dečke mamim....
Sada bježim, okrutnosti moja, Što ako srce nije htjelo tako? Ono je htjelo sasvim drugim putem, Nitko ga više nije volio onako...
Sada dolaze novi, možda ljepši, pametniji, Ali srce više nema mjesta za nikoga, Prva ljubav još je tu u meni, Prva ljubav, nestala bez traga...
Becky |
|  | | BOBI-BO

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Ned Dec 16 2007, 18:19 | |
| za mog dragog
sve što sam ti ikada htjela reći jest volim te; no bojala sam se... volim te! sada se ne bojim to reći. možeš li me čuti? možeš li čuti moje riječi? ja ne znam ako ih čuješ. ako ih čuješ, to su moje zadnje riječi upućene tebi. pričekaj malo... ako ih doista čuješ, sačuvaj ih u srcu, nek ti one budu jedino sjećanje na mene. nek one budu znak koliko sam te voljela.
Slatki snovi vuku me sve dublje, ne da mi se oduprijeti, tako sam slaba, a to me tako privlači.
znam da me čuješ. mogu to osjetiti dok ispuštam zadnji dah; čuj me: odlazim... ali ne dok ti ne kažem istinu. istinu koja će me osloboditi. slušaj; nemoj se bojati.
anđeli dolaze po mene, susprežem dah, moje misli govore same: hvala što si me trpio.....
sad odlazim, snovi me zovu. moje posljednje riječi upućene su tebi:
volim te!
Autorica: fallow angel ____________________________________________ Nikada nije smelo da se desi da ja tebe a ti mene izgubis . . .
|
|  | | BOBI-BO

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Sub Dec 22 2007, 07:29 | |
| Tijo, noci, Moje sunce spava; Za glavom joj Od bisera grana, A na grani Ka da nesto bruji, To su pali Sicani slavuji: Zice predu Od svilena glasa, Otkali joj Duvak od pojasa, Pokrili joj I lice I grudi, Da se moje Sunce ne probudi.
Jovan Jovanovic Zmaj ____________________________________________ Nikada nije smelo da se desi da ja tebe a ti mene izgubis . . .
|

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Sre Jan 02 2008, 20:05 | |
| Lady In Black - Uriah Heep
She came to me one morning One lonely sunday morning Her long hair flowing In the midwinter wind I know not how she found me For in darkness I was walking And destruction lay around me From a fight I could not win Ah ah ah ...
She asked me name my foe then I said the need within some men To fight and kill their brothers Without thought of love or god And I begged her give me horses To trample down my enemies So eager was my passion To devour this waste of life Ah ah ah ...
But she wouldnt think of battle that Reduces men to animals So easy to begin And yet impossible to end For shes the mother of our men Who counselled me so wisely then I feared to walk alone again And asked if she would stay Ah ah ah ...
Oh lady lend your hand outright And let me rest here at your side Have faith and trust In peace she said And filled my heart with life There is no strength in numbers Have no such misconception But when you need me Be assured I wont be far away Ah ah ah ...
Thus having spoke she turned away And though I found no words to say I stood and watched until I saw Her black coat disappear My labour is no easier But now I know Im not alone I find new heart each time I think upon that windy day And if one day she comes to you Drink deeply from her words so wise Take courage from her As your prize And say hello from me Ah ah ah ... ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | LoodesaUZemljiChoodesa

Broj poruka: 189 Godina: 31 Datum upisa: 08.10.2007
 | Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Sre Jan 02 2008, 22:13 | |
| Azra - Ako znaš bilo što
ne znam što da radim sa sobom na šta misli da bacim eto stvaram polako pjesmu o tebi gledam tvoje tijelo ludujem za njim i ponavljam u sebi samo jedno poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znaš bilo što
želim da se stisnem uz tebe da te milujem da ti šapućem na uho bisere da pričam o slobodi da se glupiram da ti kažem - oh ti ludo jedina poljubi me pa mi prste u kosu uvuci i zagrli me poljubi me pa se privi tik uz mene i zapjevaj ako znaš bilo što |
|  | | BOBI-BO

| Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Ned Feb 24 2008, 22:50 | |
| DANAS
Danas sam jaka kao stijena. Ničeg me nije strah. Znam da mi više nisi važan i da od mene ne možeš stvoriti prah. Postala sam čvrsta, možda čak i hladna kao ti. Ni suze, ni smijeh na moje lice ti više ne možeš namamiti. Preboljela sam te. Danas to mogu reći glasno. Ne volim te ! Dragi, da li ti je jasno
Andrea
Zar nije dobra???? ____________________________________________ Nikada nije smelo da se desi da ja tebe a ti mene izgubis . . .
|
|  | | Tefnut

Broj poruka: 107 Datum upisa: 19.03.2008
 | Naslov: Re: Najlepsi ljubavni stihovi Čet Mar 20 2008, 11:36 | |
| Tamničareva pesma
Kuda lepi tamničaru Sa tim ključem poprskanim krvlju Idem da oslobodim onu koju volim Ako još ima vremena A nju sam zatvorio I nežno i svirepo Na najskrovitijem mestu svojih želja Na najdubljem mestu svojih nemira U laži budućnosti U gluposti zaklinjanja Hoću da je oslobodim Jer hoću da je slobodna Po cenu i da me zaboravi Po cenu i da ode Pa čak i da se vrati I da me još voli Ili da zavoli drugog A ako joj se taj dopadne Pa ona ode I ja ostanem sam Sačuvaću samo Na svojim dlanovima Do poslednjeg daha Blagost njenih dojki izvajanih ljubavlju
Jacques Prevert |
|  | | | | Najlepsi ljubavni stihovi | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 22 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 21 Gosta :: 1 Provajder epidaurusNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28 |
| Flag counter |  |
|
|