LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
meri popins
Broj poruka: 33 Godina: 28 Location: GRADIŠKA Datum upisa: 24.08.2010
 | Naslov: KAD SNOVI PATE Uto Jun 28 2011, 14:33 | |
| Kako si mogao da me zaboraviš leptiri nisu ni zadrhtali nad nama ma ništa nije stiglo da se desi ni ja u kapi sunca u tvom dahu da se spustim u slap gutljaja ma ništa,ništa nisi upamtio Ili možda jesi....
Možda sam zaboravila mjehuriće koji su te pravili na vjetru,možda su bile lažne te umilne vjetrenjače il sam te sanjala pogrešno tumačeći pogled koji je prodirao mliječne kosti pa te izmišljam,a bio nisi ili jesi ..
ma kako si mogao da mi se desiš kad snovi pate moram da ih tješim pa te nadjem,u tvom glasu zatreperim osvanem i propanem kroz sebe kako si mogao da me zaboraviš u vrijeme kad sam naučila sanjati
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Sre Jun 29 2011, 14:01 | |
| tamo gdje sam te ostavila zaledjena kiša plakala je snovima istopljena suza zaplovila jezivo duboko tišinom tvojom obuzdana svečano se izlila Tamo gdje si me pokupio ispucala zemlja se natopila onom kapljom potrebe pretočene vjerom u slap prozračni dah izrodjenog života poslije nas
tamo u snovima što pate rodio si se,porodio u meni i ja te patnjom utiskujem pod svodom tihog svijeta podmuklom tišinom zadojena tobom oivičena kap
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Uto Jul 05 2011, 13:00 | |
| Čini mi se da si me sanjao prizivao,šaptao i dodirivao tamo pod crvenim pejzažima izgorjelog sunca pod nebom gdje smo se gledali prvi put ja još uvijek oslikavam želje
Čini mi se volio si strahom moje zaprepašteno šaputanje koje si samo naslućivao kroz izmišljenu boju glasa,kao ja što sam izmislila pješčane niti sluha kojim si posipao kožu ma bilo je, ne čini se više vi ste me voljeli stidljivo i vraćam vam se na vi, sad ste otišli a meni podneblje neispunjene čežnje ćuti i čeka da se snovi sanjaju toplinom Vi ste ipak vredeli nemira
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Pet Jul 08 2011, 13:36 | |
| Poželjela sam tihu pjesmu uz pratnju viole,jedan alt lagan takt, bolno stradanje mene za vama,iskonsko starinsko da se prospem po vama,po nama zdušno strunom da vas izlijem kao razgolićene suze kad više ne umiješ da kriješ
Vi ste moj predmet opiranja, zvučne nostalgije dodira svjesno odbijenog stvaranja u kom bi da vas zadržim onom istom elegijom viole uzdrhtalih usana pod plačem kad se opiranjem radja sjeta i ona nijema posvećenost
Baš vama koji ne znate i ne treba da sanjate kao ja otužno šapućem,iščekujem potiskujem,odupirem,radjam radjam san i sebe kroz vas vas u meni i spas u ljubavi spas
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Sre Jul 13 2011, 07:39 | |
| Svatovi su otužno prolazili pored grobljanskog vrta mira Tu gdje se pokopalo naše carstvo pioniri,male mašne ,domaćice, vojnici i roblje bolesnici.. umrli, svadbom se kite ,plešu automobili,nasmijana djeca,suveniri i neka ih ,neka
gle ironije i u snu se ceri kao da nije moglo bez mene i tebe ponovo ponovo se projektuješ teško oporo,provlačiš kao užas slomljenih ideala iščupanih duša preklanih snova pasjeg prokletstva kao vosak kad ne umije da se skine nego curi niz ruke kao da mu je tako zapisano il elegično plače sažaljivo kao kad nemaš kud ni mi ,niko nigdje više do krsta smo stigli pa se čeka pa se otrgla jezivo rijeka besluha za nama za njima za suzama
a i gdje su suze sada sve ih manje ima u snu o svatovima izgorjela je samo slama vjenčanica od blata mlada prosuta po staklu spava bez snova
u mom snu bez tebe sanjaju se samo tuge a ti se iskradaš mojim suzama vješto |
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Ned Jul 17 2011, 21:36 | |
| Prosijavala sam crvenu zemlju tragajući za nestalim selom kažu skrivaš se u njemu negdje u ječmu ili zobi negdje pored odrezanih trupaca na kojim si odmarao bježeći od sebe
tamo gdje se voda kupuje suzama tamo gdje se hljeb peče žuljevima gdje se spojilo plavo oko i nebo u tačku beskonačnog pogleda tražim te kopam te, kidam, nema te
zašto si pobjegao od sebe zemlju sam ti prosijala u najfinije brašno zašto si pobjegao od mene nisam ja teška koliko ova žegas niti suva kao zemlja ni tužna,ni mučna kao muka s neba ni ni gluva, ni slijepa jedino mi dlanovi okorjeli ,grubi dok sam te tražila i dok te prizivam to nije sramota zašto si pobjegao od mene kad sam htjela omekšati dodir
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Ned Jul 17 2011, 21:37 | |
| | meri popins :: | Prosijavala sam crvenu zemlju tragajući za nestalim selom kažu skrivaš se u njemu negdje u ječmu ili zobi negdje pored odrezanih trupaca na kojim si odmarao bježeći od sebe
tamo gdje se voda kupuje suzama tamo gdje se hljeb peče žuljevima gdje se spojilo plavo oko i nebo u tačku beskonačnog pogleda tražim te kopam te, kidam, nema te
zašto si pobjegao od sebe zemlju sam ti prosijala u najfinije brašno zašto si pobjegao od mene nisam ja teška koliko ova žega niti suva kao zemlja ni tužna,ni mučna kao muka s neba ni ni gluva, ni slijepa jedino mi dlanovi okorjeli ,grubi dok sam te tražila i dok te prizivam to nije sramota zašto si pobjegao od mene kad sam htjela omekšati dodir
|
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Pon Jul 18 2011, 13:26 | |
| Dodje mi da vrisnem da se stisnem pa zagrizem progutam i izbrišem sve o tebi o nama u meni da pisnem,puknem tu gdje te tražim da izbrišem tvoje ime sebe njime da izbijem
tamo gdje te ima crno bijeli snovi ćute tapkaju u mjestu tamo gdje te nema ti me zoveš pa nit sanjam nit se budim već udišem tvoje otiske
i bez kiše sa malo daha koprcam se grcam, odbrojavam il se prospi il ću da vrisnem pa se nosi daleko ti bilo ne muči me više kap se kapima okapala suza nemam više
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Pon Jul 25 2011, 12:19 | |
| Prošetao si uspavanim ulicama krišom su plakala novorodjenčad starice su poigravale s duhovima neke zalutale oči na balkonima pokopale su smisao sjećanja zalutala sova jezivo se natkrila dok sam te čekala
borile su se lelujave uspomene poništavajući ženstvenost suza plakanja i gutanja gorčine borilqa se zagledana ništavnost sa odbijanjem budunosti snova u kojima se potkradaš, poskakuješ pločnikom ,taplkaš po kiši tu gdje treperim odagnam sve strahove prizivam te onako bunovna u prepoznavanju straha od bliskosti i kradje mog osmjeha te povratka ubrzanog pulsa tu gdje te zaljubljeno tražim svjetlost titra neumoljivo oslikavajući poploćčane staze poljima tvg koraka koji odzvanja duboko naklonjemn meni umilno dostojanstven i ozbiljan kao izraz lica kom se nadam..
I nije ljubav da ti se otvorim i nije potreba da je ispunim nego si ti,i poslije tebe sve ono s početka što obično bude malo obojeno sjetom,nesanicom lutanjem i pohlepom kad ne možeš oon što možeš već netremice zatvaraš vrata jer noć je uvijek prizivala duhove kao i one rijetke gospodje iz trošnih stanova što svijetle |
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Sre Jul 27 2011, 12:50 | |
| Mi što se sretnemo kaktkad u snovima popričamo brzinski,užurbano gutajući slova koja bi otkrila toplinu i pomisao u kojoj postoji razlog opravdan željom i slegnemo ramenima kao većina onih što se mire sa činjenicama i ne gaze tamo gdje se ne treba gaziti eto baš mi upravo lažemo kako ništa nij slučajno
Slučajno te prizivam namjerno me odbijaš da bih utopila sebe u tebi i ceo moj smisao kojim treperiš slučajno sam te odbila jer si me prizivao ,otkrivao poskakivao čekajući susret koji još neće da se desi jer smo se slučajno sreli tamo gdje su potrebe ubile radost prolaznici u pokušaju hoda po utabanim samoubistvima
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Pon Avg 08 2011, 10:54 | |
| Zaboravila sam kupio si mi cvijet zadjenuo za kosu poveo u šetnju taj dan nasmijan plakao je sretno dok smo ga gazili penjali se i tražili iznad ljubavi slovo da nas sveže snopom u nešto novo
zaboravila sam iznad ljubavi nešto novo da si rekao ,čekao sa mnom jedinstven obećao si kao perje pod nama kao sloboda što spava kao pogled slijepca ozdravljenog blagoslovljenog kao prva mliječna kap što se stvara nešto novo svima nama
zaboravila sam da iznad ljubavi tišina provejava ili nisam bila spremna kao i danas da ti vjerujem da si za mene rodio nove pjesme izbnad ljubavi kojima trebam nadjenuti ime
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Ned Avg 14 2011, 23:26 | |
| Tu gdje su se oči utopile u mrak osjećala sam samo sebe zgrčeno biće u tišini koje je mislilo samo na sebe tu nije bilo mjesta za tebe
tu su se vodile socijalne emocije od granica cinizma do pohlepe straha od neuspjeha i borbe bezvoljnosti koja poprima sad kolektivno upijajući se kao seoska tišina posllije ponoći vodio se dijalog mene i mene u nedostatku tebe
a ti ti si trebao da se desiš ne noćas, ni sutra , ni sad nego samo kažem dok gazim sukobljene strane pucam i dižem marame u noći koja nije morala biti ratna i bez tebe,nama okupiranima pjesma
tu gdje se oči priviknu na mrak tu ako poželiš, tu me prosvijetli |
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Čet Avg 25 2011, 11:12 | |
| kakve su ovo bajke razgolićenih kraljica patetičnih princeza koje streme da se nagnu bludu u bradu skoče kakve su ovo bajke bez princa i slobode seksualno zlostavljane misli dok se roje ko je koga ovde ili tamo ubio u snove pa nit spava nit se smije nit uživa niti greje vještak kao početak kao svršetak kao mi bez nas tijela zgrčena ,smjela kao mašine kao slavine kao trzaj smiraj..
kao vještačko uh i ah i ćao zta kraj i nema nas više i ko će koga sutra i kome je ko droga i gdje je tu strast vještački nagon za vrstom jednim prstom slomi bajku koja je trebala da oduzme princezine slasti nekom princu da pozlati krunu da oblije da se zacrveni i da se stidljivo nasmije
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Sre Okt 05 2011, 13:19 | |
| poklanjaš mi osmjeh praznine mogao je da bude življi da s ti zubi zagrizli mene poklanjaš mi suncokret u doba isušenog sunca ne smije se ni on, kako će usahlo ne greje
dosta s poklonima red je na mene
poklanjam ti osmjeh kao loš akvarel se slijeva cureći ka tebi pade ne pad nisi bioi spod mene poklanjam ti suncokret pakovanje za premijeru loše izrežiranog filma
nakon darivanja svako sebi do sledećeg datuma isplaniranog precizno tamo kad će doći vrijeme kad će se desiti spontano da se više nećemo sresti
jer smo se voljeli po potrebi naručeno,užurbano i kolektivno propisano od ljekara, na gram do isjeljenja
|
|  | | meri popins
 | Naslov: Re: KAD SNOVI PATE Sre Okt 05 2011, 13:29 | |
| | meri popins :: | poklanjaš mi osmjeh praznine mogao je da bude življi da s ti zubi zagrizli mene poklanjaš mi suncokret u doba isušenog sunca ne smije se ni on, kako će usahlo ne greje
dosta s poklonima red je na mene
poklanjam ti osmjeh kao loš akvarel se slijeva cureći ka tebi pade na pod nisi bio ispod mene poklanjam ti suncokret pakovanje za premijeru loše izrežiranog filma
nakon darivanja svako sebi do sledećeg datuma isplaniranog precizno tamo kad će doći vrijeme kad će se desiti spontano da se više nećemo sresti
jer smo se voljeli po potrebi naručeno,užurbano i kolektivno propisano od ljekara, na gram do iscjeljenja
|
|
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 22 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 21 Gosta :: 2 Provajderi epidaurusNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28 |
| Flag counter |  |
|
|