LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
LANE

Broj poruka: 1858 Godina: 37 Location: croatia Humor: crni humor Datum upisa: 17.02.2011
 | Naslov: SVITANJA Ned Maj 15 2011, 18:32 | |
| Jutro skrojeno Sunčevim dahom spire s trepavica ostatke crnih suza, prolivenih u zaludnom čekanju šuma tvog koraka. U hladnim noćima, košmarima budjena, osamljena duša grijala se dodirom sećanja. Studen je urezala ožiljke nedodira,ulila strah od prolaznosti vremena. Svitanje me zagrlilo vedrom rosom, budeći nadom zaspalo srce da otkuca kraj zvucima čežnje. Proletni povetarac nosi miris radjanja ljubavi obasjane vrelim uzdasima, koseći utabane tragove tvog imena. Nebo plavetnilom šapće da poletim pamučnim oblacima, i zvezdanom prašinom oslikam dorečena sanja.
____________________________________________ volim da volim jer znam da postojim  |
|  | | Najda M.

Broj poruka: 6372 Godina: 49 Location: pod senkom Meseca Humor: taman koliko treba Datum upisa: 12.10.2010
 | Naslov: Re: SVITANJA Ned Maj 15 2011, 18:37 | |
| Sjajno....sa srećom nova tema Lane...prepusti se Suncu i rosi....ali uvek se vraćaj tamo gde najbolje stvaramo...znaš ti gde je to.... ____________________________________________
U lagumima Tame, u iskricama tvog oka našla sam davno izgubljenu sreću. Svetliju od bilo kog putokaza... Koračam smelo, prateći tvoju senku. Ne znajući da li si samo san ili ono najbolje što mi je život dao...
Najda M.
http://www.youtube.com/watch?v=SAG0xxtE_fk
|
|  | | LANE

Broj poruka: 1858 Godina: 37 Location: croatia Humor: crni humor Datum upisa: 17.02.2011
 | Naslov: Gorda streha Ned Maj 15 2011, 21:46 | |
| Kosim zelene vlati sećanja, hrleći u gustu šumu nemirnih uspomena. Trčim mirusu procvalih lipa, da nežno zagrlim nemu strehu, koja čuva tajnu mladog srca. Pod njom su usne upijale ukus slatkog pelina, bestidno davajući vrele poljupce. Uprkos godovima na starim panjevima, duša se ne slomi jureći kroz oštro granje prolaznog vremena. Na crnu zemlju često belim licem padala, britki korak gubila, zlom kobi spotaknuta. Svitanjem se uvek sama dizala, mesečevom rosom lice od slabosti spirala. Još uvek s lahorom ranog proleća, setim se gde je duša ponikla. ____________________________________________ volim da volim jer znam da postojim  |
|  | | LANE

| Naslov: Zvezda Pon Maj 16 2011, 20:38 | |
| Ugasiću ostale zvezde na plavetnoj pučini, da zaustavim zli sat, koji nemilosrdno otkucava i zasenjuje ostatak plamenog pogleda. Pusti na tren darovanog vremena, da umorne oči zavladaju na tronu bezvremena. Tavoriš predugo na severnoj strani u ustajaloj mahovini. Sklupčan od bola strepiš od sunčeve zrake, koja želi nežno pomilovati unakažen obraz od udaraca života. Iskoristi kratko primirje Severa i Juga. Zakorači u nedorečeno sutra, možda dotakneš Sunce na usnulom osmehu, koje još uvek budno sanja da sa slomljenom zvezdom Svemirom vlada.
____________________________________________ volim da volim jer znam da postojim  |
|  | | meseceva rosa

Broj poruka: 11383 Location: u jutrima koja sanjare... Datum upisa: 25.08.2010
 | Naslov: Re: SVITANJA Pon Maj 16 2011, 20:48 | |
|  Draga LANE trckaracu kroz tvoja svitanja... mene su pesme zagrlile:) |
|  | | LANE

| Naslov: Re: SVITANJA Pon Maj 16 2011, 20:52 | |
| | meseceva rosa :: |  Draga LANE trckaracu kroz tvoja svitanja... mene su pesme zagrlile:) |
Čitala sam ovih dana tvoje pesme pa sam se zamislila malo...i pokušala i ja malo vedrijih boja da unesem u svoje pesme.Hvala ti na tome kao i tratinčici ____________________________________________ volim da volim jer znam da postojim  |
|  | | LANE

| Naslov: Izgubljen dan Čet Maj 19 2011, 14:20 | |
| U jednom danu ispod duge, jedno drugom ćutnjom se zavetovali. Nebo je slilo najnežnije boje ljubavi, ovenčalo nas nevinom Sunčevom zrakom. Deca smo bili, sitne snove imali od njih maštom beskraj stvarali, neokaljanim rukama minule mladosti. Rastući odbacivali darovanje plavetnila, tavoreći u blještavilu prolaznog sjaja. Sad s čežnjom gledam razigrane oblake, prateći pljuskom bola nemirnu kišu. Zaludno se nadam, Nebo će oprostiti nezahvalnim srcima. Iskon beskraja oslikati, da svitanjem osetim nemi šapat odsjaja odbačenog dana.
|  | | LANE

| Naslov: Drvo ljubavi Čet Maj 19 2011, 23:40 | |
| Tražim u gustoj šumi razgranato drvo. Raskošne krošnje davno zaklanjale radoznalim zrakama Sunca, da zavire kradomice otkriju tajnu dugo čuvanu. Saplićem se unezvereno gledajući oronule grane, svila ih tuga, crnom zemljom zgrnuta. Zebnim pokretima milujem grubu koru, u nadi da ću opipati trag dva imena. Urezala su ljubavlju linije zajedničkog sanja. Ostavljeno stablo suzno smolom zbori, zli otkucaj sata u klatnu vremena grubom korom ih omotalo u bolno sećanje. U duboko korenje crne kiše slile nedorečene snove, ostavile zakopani trag njihovog postojanja, da ne padnu u večni zaborav.
|  | | LANE

| Naslov: Re: SVITANJA Sub Maj 21 2011, 18:47 | |
| Nemirnim vetrom rasipala hiljadu i jednu reč pesmom nežne grlice. Od bučnog žamora bezličnih nota, nisi prepoznao blagu nijansu zanesenog srca. Odletela ptica, raširih krila sletela u šumu bola, da u tami budno prati neme arije skladnih akorda. Sad jedna sova zjapi u tišini noći, isijavajući kroz okna more iskona sjaja. Ranim svitanjem umorna od nemirnih uzdaha, zatvori vrele oči, broji hiljadu i jednu reč bačenu u bezglas izgubljenih snova. ____________________________________________ volim da volim jer znam da postojim  |
|  | | LANE

| Naslov: Akrostih 5 Ned Maj 29 2011, 00:06 | |
| Zvuk tišine svira Akorde osame Jecajući tugu Ehom zloslutne jave. Dan svitanjem budi Nadu usnulu u čežnji, Obasjava lice
Sunčevom zrakom. Miluje nežno Obraze izbledele u
Jednom sutonu. Akord svitanja stišava Čežnjivu notu,veselim pojem Iskon sreće nosi zaspaloj duši.
|  | | LANE

| Naslov: Dah leta Uto Maj 31 2011, 12:49 | |
| Dah toplog leta topi hladni košmar, odnoseći ga mirisom vrelih avantura. Izaziva budjenje koketnog osmeha, sledjenog u osami zimskih noći. Usnula mašta leti paperastim oblacima, ostavljajući im tragove stopa ledenih sećanja. Dugo se spotičem nemirnim korakom po oštrim slovima nedorečene priče. Čaša uspomena prelila se bolom iz bezglasnog srca. Ćuteći je čamilo u tihim nedrima, snivajući radjanje plamenog otkucaja. Svitanje leta sklanja pramen tuge s zgrčrnog lica. Rukom zaborava slika vatrenu boju ljubavnog zova, brišući tragove mučne nesanice.
|  | | LANE

| Naslov: Re: SVITANJA Pon Jun 06 2011, 23:09 | |
| Ruža u vetru
Dolaziš na krilima nemirnog vetra, budeći košmar koji stenje u spokoju noći. Svilenim jastukom šaraš miris divlje ruže, da uzglavlje diše umesto tebe. Belinu postelje razbacaš dodirima vatre da telom klizi plamenim uzdahom, poput ruku kojih nema. Večernji gost nepozvan ruši odaje osame, kojim je dugo vladao u jutrima jave. Oganj požude u odajama tinja kao da te imam... Haraš po vrelom srcu istom snagom, da krv vrije minulim žarom. Da li si snovidjenje, ili tragom sećanja želiš potvrditi iskon našeg postojanja?
|  | | meseceva rosa

Broj poruka: 11383 Location: u jutrima koja sanjare... Datum upisa: 25.08.2010
 | Naslov: Re: SVITANJA Čet Jun 09 2011, 19:00 | |
| |
|  | | LANE

| |  | | LANE

| Naslov: Re: SVITANJA Sub Jun 11 2011, 02:23 | |
| Blago
Ako ti neko kaže odnelo je sveže jutro, bistrom rosom spralo nemirne dodire. Laže te,tu sam... Pomiluj na koži sitne pore, mirišu na vrele uzdahe, iskonskim žarom davane. Cure po telu grijući nedorečene snove, da rani mraz osamom ne sledi vatru krvi. Dišem sjajem pod trepavicom, pazeći na sjaj bistrog pogleda. Ne daj da zloglasi ukradu usnulim očima iskru plamena. Marcipan ti nude tudje ruke, mameći osmehe usnama zgrčenim od čekanja. Ne slušaj, proviri u nemo srce naći ćeš svoje blago, ostavljeno u otkucaju zebnog drhtaja umorno od svitanja bez senke svog odraza. ____________________________________________ volim da volim jer znam da postojim  |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 21 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 20 Gosta :: 2 Provajderi epidaurusNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28 |
| Flag counter |  |
|
|