LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
tanja

Broj poruka: 40 Godina: 36 Location: Pariz Datum upisa: 07.11.2007
 | Naslov: Pop Pon Jun 30 2008, 14:54 | |
| Podsjeti me sto to bjese ljubav - Oliver Dragojevic
Gde li si se do sad skrivala znam negde si uzivala kad god dosla dobro dosla mi jer jedno za drugo mi smo stvoreni.; ja odavno nikog ne ljubim i spreman sam sve da izgubim kad god dosla dobro dosla mi jer jedno za drugo mi smo stvoreni
Podsjeti me sto to bjese ljubav i bar na tren biti zaljubljen sto to bjese, sto to bjese ljubav i bar na tren biti zaljubljen |
|  | | Ptica

Broj poruka: 584 Datum upisa: 17.04.2008
 | Naslov: Re: Pop Pon Jun 30 2008, 18:58 | |
| On me voli na svoj nacin
On ne pise njezna pisma nikad o tom ne govori ne zna srce da otvori al' ja vidim sto mu znacim
On me voli na svoj nacin
On ce poci tko zna kamo on se vraca kasno nocu al' i takvog ja ga hocu slab je pa se pravi jaci
Ja vidim u toj igri vidim vatru ispod leda kad me ljubi, kad me gleda dok se cesljam, dok se svlacim
On ne voli da ga pitam kao skoljka biser krije da l' je sa mnom ili nije al' dobrotom nekom zraci
Ja vidim u toj igri vidim vatru ispod leda kad me ljubi, kad me gleda dok se cesljam, dok se svlacim
Gabi Novak ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Pop Ned Jul 06 2008, 01:05 | |
| Pusti me da spavam
Umorna sam vec od svega muzike i plesa, dima prestani sa poljupcima pusti me da spavam
voljela sam mnogo ludo ali sad je svega dosta gorcina mi samo osta pusti me da spavam
previse smo nocas pili sve se oko mene vrti do vjecnosti i do smrti pusti me da spavam
rekla sam ti da si prvi kao sto sam rekla svima ostavi me, nije zima pusti me da spavam
otisla sam, ne znam kamo ne vracam se vise kuci svaki korak sad me muci pusti me da spavam
moje tijelo nije moje preslaba sam da se borim za daljinom nekom gorim pusti me da spavam
vidim sto se sa mnom zbiva ali necu da se jadam ako i u ponor padam pusti me da spavam
govore mi da sam zla jadna kao zgazen cvijet gadi mi se citav svijet pusti me da spavam
ne trazi me ako odem u nepoznat neki grad vec je ponoc, dosta sad pusti me da spavam
cemu da se ovdje nadam mozda me i bolest ceka bolest kojoj nema lijeka pusti me da spavam
ne znam sto ce biti sutra kao i ti, nemam nista zaklona, ni utocista pusti me da spavam
laku noc i dobar budi kakav tezak san me hvata ne otvaraj nikom vrata pusti me da spavam
Gabi Novak ______________________________________ "Ratnik svjetlosti je oprezan s onima koji misle da poznaju put" :sunny: |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pop Ned Jul 06 2008, 13:16 | |
| Jelena...grupa "Bolero"
Nismo svi iz ljubavi stigli na ovaj svijet proplakali u času kad nema nikog da te zavoli još postoje istine koje vole boljeti zbog mene nikad, nikad nećeš plakati... nikada se nismo sreli, vremena nismo imali da mi oči obrišeš, da mi ruke miluješ jer ja sam tugu kvasio tuđim suzama ponekad moja draga svojim očima….
A godine prolaze niz naše obraze vjetrove proljetne starost umiruje da l' za tebe postoji neko sasvim drag i lijep čije ruke tebi radost donose... jer danas više nemam snage da te zavolim danas samo moram, moram, još jednom da te potražim jer ja sam tugu kvasio tuđim suzama zbog mene nikad, nikad nisi plakala
Jelena, Jelena eh da su anđeli, nosili krila rodama Jelena, Jelena da su bar bogovi imali malo vremena, 'daragaja maja' [дорогая моя] Jelena pomisli da su bar ljudi svi rođeni pod srećnim zvijezdama… 'daragaja maja'… možda ne bi... _________________________________ "ratnik svjetlosti je oprezan s onima koji poznaju put" :sunny: |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pop Ned Jul 06 2008, 13:29 | |
| Grupa "bolero"
O Jesenjinu
Ma ubit ću te sad ako budeš pričala te slatke gadosti o našoj ljubavi
da l' su oduvijek žene sve bile tuđe i nevjerne da l' su oduvijek željele imati samo za sebe
al' vratit ću se tad kad mi bludi dojade jer svi mi želimo jednu ženu za sebe
i neću patiti jer me moraš voljeti bogovi su dali isti bol za oboje
Hej, o Jesenjinu nikad neću pjevati jer je ludi pjesnik život dao bludnoj svetici. __________________________ "ratnik svjetlosti je oprezan s onima koji poznaju put" :sunny: |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pop Ned Jul 06 2008, 13:33 | |
| KRČMARSKA MOSKVA
Sinoć su me pijanog gazili po krčmi noćas su me mnoge ljubile u tami čekala si dragog svog pijanog druga eh za malo radosti mnogo je tuga
željela si često da se nosim k vragu da me pokraj puta cigani ukradu a onda su mi nož zaboli u srce noćas su me mrtvog našli usred krčme
draga, ne vjeruješ da su mene ljubile po krčmi boli, još te boli voliš, još me voliš draga...
draga, ne vjeruješ da su mene gazili po krčmi boli, još me boli volim, još te volim draga...
Gotova je priča sve ljubavi su prošle ostala si ti da se napiješ za mene ostala si ti koja nikad proći neće a šta ako mi druga na grob donese cvijeće... __________________________________ "Ratnik svjetlosti je oprezan s onima koji misle da poznaju put" :sunny: |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pop Ned Jul 06 2008, 13:41 | |
| Nemogu da odolima da vam ne prebacim većinu pjesama sa cd-a, poznate sarajevske grupe "Bolero"koja je opjevala divnu glazbu,inspirirana velikim pjesnikom,CD je pod nazivom "O Jesenjinu"
Sviri harmoniko tugo, tugo prsti svirca, val pomamni na pij sa mnom...kučko...šugo na pij sa mnom
izgubljena si i ofucana preko mjere šta zvjerkaš tim plavim očurdama da te odaderem
još bi samo u vrt pristajala da vrane plašiš ideš mi na jetra mala i da sjašiš
sviraj harmoniko, sviraj onu moju trgni tikvo šuplja onu sisatu bih radije no 'koju ta je ponajgluplja
mnogo vas je bilo ti mi, dakle, nisi neka prvina al' ni jedna ne bje' ko što ti si, takva strvina
što bolnije, to zvučnije tu dolje ili drugdje, u mutljagu neću da se ubijem zbog drolje idi k vragu
dojadi mi da rastačem život uz taj ološ prosti ja plačem, draga plačem oprosti...oprosti... __________________________________ "Ratnik svjetlosti je oprezan s onima koji misle da poznaju put" :sunny: |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pop Ned Jul 06 2008, 13:45 | |
| Galebovi
Hajde poljubi me, leptirice, i ne boj se, hajde pokloni mi zamah krila, povedi me..
Samo ne reci ne...
Hajde približi se, leptirice, i ne boj se, poljubac ponesi njoj, evo ti adresa i broj Samo ne reci ne...
I ponesi me u zemlju galebova, povedi me u jedan novi dan, tamo gdje se čuje samo pjesma, gdje pupoljci nikada ne trunu.
Poljubi me i reci zbogom zemljo, ti koja znaš za tugu i sudbinu, odreci se zabluda i svijeta, pokopaj sve istine i laži.
Hajde poljubi me. ________________________________________ "ratnik svjetlosti je oprezan s onma koji misle da poznaju put" :sunny: |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pop Pon Jul 07 2008, 11:01 | |
| Ogi Radivojević
Nešto se desilo sa našim životom....
I kud’ da krenemo sada, kad snovi se gube?
Leteli mi smo visoko, ali smo pali potom, i ostali smo tako, zatečeni životom.
Druge se pesme čuju, i sve pevaju o tom kako smo i mi negde nestali sa svojim jedinim životom.
Nešto se desilo sa našim životom....
Na ljubav ne misli niko, i kada misli – laže!
Izgubili smo jasnu metu. Svi smo nekome krivi, i divimo se novom svetu, u kom se od ljubavi ne živi!
Druge se pesme čuju, i sve pevaju o tom kako smo i mi negde nestali sa svojim jedinim životom.  ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pop Uto Jul 15 2008, 12:47 | |
| Vukovi umiru sami Tisina ko sidro veze mrak u meni polako kopni strah ova ljubav je bila prividjenje nije ovo moje vrijeme
Do zore je ostao jos koji sat vani nemir ko da je rat oblacim kaput i odlazim da sve zaboravim
I opet Dunavom plove brodovi a ti vise za mene ne brini ko lisce sam, vjetar me raznosi vukovi umiru sami
Tisina ko sidro veze mrak u meni polako kopni strah oblacim kaput i odlazim da sve zaboravim
Dunavom, Dunavom Dunavom, Dunavom,
Boris Novković :sunny: |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pop Sre Jul 23 2008, 07:01 | |
| Pismo
Željela bih iz tvojih usta saznat sve o njoj i tebi Ući u sve vaše tajne koje nikom, nikom rekli ne bi Reci.. Kakvo lice ima? Je li bijele, meke puti? Da li često priča s tobom il' k'o i ja samo šuti?
Dal' je stvarno tako mlada kao što mi kažu drugi? Dok zamišljam vas zagrljene dani su mi dugi, mučno dugi.. Da li s njom si strastven tako nakon dva, tri oštra pića? Je li zbilja tako dobra kao što se o njoj priča?
Dal te voli, dal je nježna? Vjeruj, nije mi svejedno… Dal si opet tako sretan kao što si bio jednom? Jednom, bilo je to jednom, nedovršen san, san o sreći Al' od svega ostale su samo riječi… Samo riječi…
Nas dvije smo tako same, inače smo dobro, hvala Mislim da sve razumije, premda je još tako mala Radoznale njene oči u stopu me svuda prate Svaki pogled, svaka kretnja sve me više sjeća na te
Ponekad mi, iznenada, šapne da joj nedostaješ Time što te takvog pamti još joj uvijek mnogo daješ Jednom, bilo je to jednom, nedovršen san, san o sreći Al' od svega ostale su samo riječi… Samo riječi…
Dal' je isto vodiš sobom na sva svoja putovanja? O Veneciji i Firenci ja još uvijek često, često sanjam Još sam jednom bila tamo, iz radoznalosti čisto Da sudbinu izazovem, ali ništa, ništa nije bilo isto
Naša prošlost lomila se kao crteži na staklu Jednom još proživjela sam našu ljubav k'o kroz maglu Dok ovako s tobom pričam, ja izmišljam svoju sreću Moj je život ovo pismo koje niti poslat neću…
Jednom, bilo je to jednom, nedovršen san, san o sreći Al' od svega ostale su samo riječi… Samo riječi
Josipa Lisac ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pop Čet Jul 24 2008, 14:37 | |
| OLUJA
Vatre plam već gori licem ljetnjeg neba vatre plam je sad u meni jer te trebam. Ja trebam tvoje usne na čelu mom tvoje usne na vratu mom dok more se pjeni pod prozorom. Ja trebam tvoje ruke na licu mom tvoje ruke na tijelu mom dok nebo se ruši nad morem.
A ne znam kad I ne znam kad I ne znam gdje I ne znam gdje će nakon kiše za me svanut vedar dan.
Oluja, oluja vlada još u srcu mom Oluja, oluja vlada još u srcu mom.
Ja trebam tvoje usne na čelu mom tvoje usne na vratu mom dok more se pjeni pod prozorom. Ja trebam tvoje ruke na licu mom tvoje ruke na tijelu mom dok nebo se ruši nad morem.
A ne znam kad I ne znam kad I ne znam gdje I ne znam gdje će nakon kiše za me svanut vedar dan.
Oluja, oluja vlada još u srcu mom Oluja, oluja vlada još u srcu mom Oluja, oluja Oluja, oluja, oluja
Josipa Lisac :sunny: |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pop Sub Jul 26 2008, 17:05 | |
| Proplakat, proplakat će me zora I nebo i nebo sa suzama A kako, a kako neće draga Koju, koju sam ljubija
Na tvojoj ruci prsten U tvome oku suze Taj drugi što te uze Ne voli kao ja
On nije s tobom bio I slušao gitaru I ne zna pjesmu staru Tu koju srce zna On može da te vodi I dvore da ti kupi Sva blaga da ti skupi Sigurnost da ti da Al falit će ti barke I pjesme s ovog mora I falit će ti noći Sa malo starog sna
Na tvojoj ruci prsten U tvome oku suze Taj drugi šta te uze Ne voli kao ja
I proplakat će noći I proplakat će zora A kako ne bi čovjek Kad voli kao ja.
Mišo Kovač :sunny: |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pop Ned Avg 03 2008, 11:08 | |
| Tvoj dečak je tužan
Još uvek mislim na onu, koja tu kraj mene već dugo ne spava, a noć je duga i tamna kao bol, a postelja prazna i prazan je sto.
Ja ne znam gde živi i da li još zna, da negde bez njhe još sanjam i ja.
Jer drugi je vodi na daleki put, do zvezda i dalje bez mene.
U nekom vrtu i ti si sada ruža dok bdijem u noći ti znaš, da sam tužan.
Ne zovi me više, ti znaš da je kraj mom putu do zvezda bez tebe.
U drugom vrtu i ti si sada ruža, tvoj dečak te sanja, tvoj dečak je tužan. ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pop Sub Avg 09 2008, 18:03 | |
| Oliver Dragojevic Trag u beskraju
Ka i uvik gledan more ovu tajnu koja dise ovu mrizu sto me vuce u tamne dubine sve kroz pismu u daljine
I da ocu, i da smin ne bi moga skupit svu lipotu zivota niti suze ovog svita
Ref. Sve bi da' da si tu barem jedan tren da vicnost bude da ti pratim trag u beskraju sve bi da' da si tu
Ka i nekad gledan nebo trazim gradove u noci di smo podno zvizda zori krali grumen sjaja jutro moje di si sad
Ref.
Pismo di li je kraj ovo more bez dna zeno razmakni sve sive koprene sna budi opet moj dom sto sad pust je i sam jer sad puna je luna sto nad morem sja
Ref.
Pismo di li je kraj ovo more bez dna zeno razmakni sve sive koprene sna budi opet moj dom sto sad pust je i sam jer sad puna je luna sto nad morem sja
Ka i uvik gledan more ovu tajnu koja dise ovu mrizu sto me vuce u tamne dubine sve kroz pismu u daljine ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | |
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 22 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 22 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28
|
| Flag counter |  |
|
|