LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
Smokvica89

Broj poruka: 52 Godina: 22 Location: Između jave i sna Datum upisa: 27.06.2010
 | Naslov: oba lica ljubavi Ned Jun 27 2010, 20:48 | |
| Ne, ne želim da izgovorim tvoje ime... Ne želim tvoj pogled da sretnem... Ne želim da slušam o tvojoj sreći... Nemam šta da ti kažem, lepo oko moje mladosti... Sve u mestu stoji... Šta bih ti rekla? Kako jedan život bolno teče... Kako lutam nekim šumama, a trnje me ranjava! Kiša uvek spere blatnjavu mapu kojom sam krenula... Ne, ne želim da gledaš tugu u očima mojim... Ovo umorno lice ispečeno suzama... Ne želim da mi pričaš o svojoj sreći, smeješ se mojim godinama! Lepo oko moje mladosti... Ne želim da ti kažem da još uvek tebi pripadam! Da me sve ove godine staro nevreme udara! Da te svo ovo dugo vreme, volim pesmama... Ne, nasmejao bi se! Otišao, to si uvek najbolje radio! Lepo oko moje mladosti... Potrebno mi je još par svetlosnih godina ... 
Poslednji put izmenio Smokvica89 dana Ned Nov 28 2010, 23:48, izmenio ukupno 4 puta |
|  | | Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Re: oba lica ljubavi Ned Jun 27 2010, 20:53 | |
| Tako jednostavno,lepo i razumljivo pisanje.Jako mi se dopada.Nadam se da ce toga biti jos.  ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
http://youtu.be/CWvtnm-C6cA
|
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Ned Jun 27 2010, 21:34 | |
| tnx  |
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Pon Jun 28 2010, 13:23 | |
| Zdravo neostvareni snu, kako si? Red je da pitam i za nju... Pa... kako je ona? Hvala na pitanju, ja evo živim u pesmama tobom inspirisanim... Svakog dana po dve-tri reči na papir stavim i šaljem mislima... Zamišljam kako ih sa čežnjom čekaš i u zanosu čitaš, daleko od njenih pogleda... Zamišljam kako ih stavljaš pod jastuke da dočaraš slikovito u snovima sve te stihove osećanjima satkane... Jeste da te ne zanima, ali kad već pišem... Ja još uvek sebično čuvam sećanje na tebe, na one godine tvojim pogledom ispunjene! Svako mi jutro s tvojim poljupcem na usnama osvane.. Još uvek na zamagljenim prozorima žvrljam slova tvoga imena... U svakoj šoljici kafe tebe zamišljam... Jeste, luda sam.. Još uvek žalim za onim što nismo nikad doživeli, a znaš i sam, nismo imali ništa sem par stidljivih pogleda, malo toplih usna ... Možda se više i ne sećaš... Ja još uvek imam onu staru bol, koja se rodila tvojim delima, tvojim rečima... Jeste, luda sam.. Pišem i ovaj put u nadi da je poslednji .. Nemam te, nikad te nisam imala, svesna sam, ne brini .. Ali još uvek imam ona osećanja pred kojima bi ti kao golo dete na mrazu drhtao .. Žao mi je što nikad nisam pokazala kolika su .. Možda bi i tebe ona danas bolela, gušila... Možda bi neku suzu u tim hladnim očima izmamila ... 
Poslednji izmenio Smokvica89 dana Čet Sep 09 2010, 15:30, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | vučko

Broj poruka: 2437 Godina: 57 Location: Beograd Humor: može biti... Datum upisa: 09.04.2010
 | Naslov: Re: oba lica ljubavi Pon Jun 28 2010, 13:31 | |
| Divno Smokvice,lepo i ukusno baš kao tvoje ime! |
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Sre Sep 08 2010, 17:42 | |
| Nisam ti rekla da me bole snovi, vreme, ljudi ... jer su uvek bili pogrešni... Nisam ti rekla da me bole pogledi, hladne ruke i sve nesrećne ljubavi... Nisam ti rekla da me bole osećanja... Da ih delim sa celim svetom opet bi ih ostalo previše.. Nisam ti rekla da ne volim rastanke! Da ćeš kad odeš sa sobom odneti i poslednji komadić sna. Ako odeš... Izgubiću se u praznini svoje duše... Zato ne idi! Ne idi, jer svi su moji dragi negde otišli... pobegli... Nemam s kim osmeh deliti... Nemam kome dan ulepšati... Ako odeš sad, imaću još jednu bol... Da li da kažem, samo još jednu u moru drugih bolova? Ako odeš sad... nikad nećeš saznati koliko mogu voleti... 
Poslednji izmenio Smokvica89 dana Čet Sep 09 2010, 15:07, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Sre Sep 08 2010, 20:15 | |
| Da li si nekad osećao da ti je neko potreban više od svega? Znaš li za onaj osećaj kada te stiska u grudima? Onaj osećaj kad ti dođe da pustiš krik... ali.. nikako da ti se omakne... Pa vlažiš jastuke, ne bi li težinu iz grudi izbacio? Nisi ti iz te priče? Izvini... Samo tražim zračak sunca, mali komadić sreće... čisto da bih osetila slast života... Lepo je to ... Samo... Nepodnošljivo, jer uvek tražim u pogrešnom osmehu pogrešnim pogledom... Ma... Uzalud ti objašnjavam, onog dana kad te grč probudi znaćeš šta sam htela reći ... 
Poslednji izmenio Smokvica89 dana Čet Sep 09 2010, 14:50, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Sre Sep 08 2010, 21:19 | |
| Želim da u svoje vlasništvo ubrajaš svo moje vreme, sve snove, želje, nade, očekivanja... Nudim ti večnost... A ti je vešto odbijaš! Ne shvatam, zar ne bi voleo imati nešto što je samo tvoje? Nešto sasvim čisto i lagano... bezuslovno... Ili ne znaš kako to izgleda jer sve moraš da deliš? Čemu takav stav sitna dušo? Bojiš se veličine moga srca? Možda te neko povredio davno negde? ...pa sad hraniš sebe... Misliš da živim u snovima? Da je moj svet idealan? Hoćeš da mi pokažeš koliko je stvarnost nepodnošljiva? A ne znaš... da znam kako je kad imaš, pa kad izgubiš, kad te povrede... Da već odavno lepo ne osećam, da mi se svako veče utopi u suzama... Ne znaš da sam i ja nekad nekog želela... I nikako da nadovežem 'osmeh' na tih osam godina. I svakog dana žalim, jer sam dozvolila da sreću traži u drugim očima... Zato ne traži da te pustim! Neću da se kajem zbog svojih srušenih snova... Ostaćeš tu gde jesi... 
Poslednji izmenio Smokvica89 dana Pon Okt 04 2010, 22:33, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | vučko

Broj poruka: 2437 Godina: 57 Location: Beograd Humor: može biti... Datum upisa: 09.04.2010
 | Naslov: Re: oba lica ljubavi Sre Sep 08 2010, 21:38 | |
| Bolno i divno u isto vreme. Bravo Smokvice!
|
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Sre Sep 08 2010, 22:43 | |
| Zamisli da sam ja ti, a da si ti ja... Kakva bi to ljubav bila! Da si ti ja... Svako jutro bi se budio sa strahom da me ne izgubiš. Sa strepnjom da li sam ili nisam tu! Sve listove bi ispisao imenom mojim, u srce ga uokvirio ... Ubacivao bi tajne poruke u moje džepove... Trudio se da mi izmamiš osmeh, govoreći slatke gluposti čežnjom ispunjene... A da sam ja ti... Posvetila bih ti sve svoje stihove... Izmislila svet samo za nas dvoje, gde zvezde same padaju... Svet u kom snovi postaju stvarnost! Da sam ja ti... volela bih te onoliko koliko ti mene nećeš!  |
|  | | Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Re: oba lica ljubavi Čet Sep 09 2010, 15:00 | |
| Ајде даље. Иде теби ово, баш онако добро. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Pon Okt 04 2010, 21:01 | |
| Često setim se i suza krene, jer nisi kraj mene. Često pomislim, koliko daleko smo mogli mi... Koliko sreće umesto tuge jedno drugom doneti... Mogli smo sve! Sve ono o čemu drugi sanjaju, da smo se sreli malo kasnije, u neke zrelije godine... |
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Pon Okt 04 2010, 22:11 | |
| Ne znam, ali baš me jesen tera na razmišljanje. Sednem, sabiram i oduzimam.. brojim poraze, slavim pobede .. plačem... smejem se... mrzim i volim ljude sto odlaze... Setim se one jeseni... i nas dvoje ... I evo, još jedna jesen je pred vratima. Otvaram prozor da me zrak dotakne! Kiša će, vazduh težak je... opet sve podseća na tebe! Vreme šarene stvarnosti tera me da tražim te, da bacam poglede niz ulice, osluškujem, ne bi li čula tvoje korake. Nema te, snovi ruše se, stvarnost sve je teža ... Al' ipak smejem se! Idem dalje, ne odustajem! Naći ću te! Veruem, da će jesen ponovo biti naša... 
Poslednji put izmenio Smokvica89 dana Pon Nov 29 2010, 21:13, izmenio ukupno 2 puta |
|  | | PiPi

Broj poruka: 335 Datum upisa: 18.09.2010
 | Naslov: Re: oba lica ljubavi Pon Okt 04 2010, 23:07 | |
| @..smokvica89,
evo nekoliko detalja koje sam primjetio čitajući ovu posljednju pjesmu
..."tera me na razmišljanje".... "me" ti je ovdje apsolutno višak, nadalje kroz pjesmu na krajevima stihova često imaš riječi..je,te,se, mislim da je to malo nespretno, bilo bi mnogo bolje kada bi pisalo..."Kiša će, vazduh je težak... " itd...
Pokušaj to popraviti i ova lijepa pjesma biti će još ljepša...
Osmijeh ti ostavljam....PiPi
|
|  | | Smokvica89

| Naslov: Re: oba lica ljubavi Pet Okt 29 2010, 16:35 | |
| Pišem... Hoću u pesmu da stavim sve tvoje boje i oblike! Da opišem sve nade, snove i nemire... Da vidiš koliko nedostaješ!
Hoću kroz pesmu da oslikam sve one dane, provedene u iščekivanju tvojih koraka...
Hoću da pokažem koliko volim, i koliko ću voleti ... da vreme uspomene ne briše... Ja bi i dalje ginula samo za jednim trptajem oka tvog ...
Hoću da znaš, čuvaću te dok postojim, tamo negde, u tamnom uglu duše svoje, daleko od svih! |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 24 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 23 Gosta :: 1 Provajder Nepopravljivi SanjarNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28 |
| Flag counter |  |
|
|