LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Svašta nešto Pet Avg 08 2008, 17:27 | |
| 06.08.2008.
Pelin, čerga, kaldrma, strast
Труп је додирнуо камени кеј, Прескочио је преко тек везане ужади, Пре но је стара скела додирнула обалу, Касна ноћ вукла се углачаном калдрмом, Негде ка бескрају звезданог неба, Све је још спавало, сем његових корака, Обавијених маглом баченом са реке, Стари накривљени оџаци, На кровови још топли од пролећног сунца, На којима су дремале велике црне мачке, Пратили су његову сенку обавијену тамом ноћи, Ходао је, мирисао је топли хлеб, У давно потпаљеним каменим пећима, Ходао је, поред уличних светиљки, Негде ка предграђу где се сушило рубље, На развученим ужадима, иза старих дрвених тараба, И ту на крају града где је пелин тек вирио у ниској трави, Ту на крају града где су гореле ватре циганских черги, Стао је пред врата са старим зарђалим звекиром, Страст је струјала његовим телом, Страст неког заборављеног пољупца, На маленој кући, иза старих завеса, Нису горела светла, осетио је страх, Страх који га је обузимао са слутњом која је стезала срце, Закуцао је тихо, тражећи одговор у тами, Обавила га је тишина, тешка тишина јутра које се рађало, Зашкрипала су врата до њега, Бледа старица коју није знао, пружила му је писмо, Тихо је затворила врата остављајући га јутру које се рађало, Гледао је белу хартију, окретао је у рукама, Није га отварао, знао је, знао је да је отишла, Некуда далеко, одвели су је далеко од њега. Кренуо је лагано ка пристаништу, мали град се будио, Ушао је у задимљену крчму, сео за сто, Врч вина био је пред њим, отпио је гутљај, Још један за њим и тако док га није искапио, Убијао је том опором течношћу набујалу страст, Није више обраћао пажњу на људе око себе, Гледао је празним погледом у ватру која је горела у камину, Тражио је одговор у пламену који се гасио, Док је шапутао њено име.
Није ми ишла песма на ове речи па ја нешто написах онако ... ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
Poslednji put izmenio Masada dana Pet Avg 15 2008, 19:26, izmenio ukupno 3 puta |
|  | | Ptica

Broj poruka: 584 Datum upisa: 17.04.2008
 | Naslov: Re: Svašta nešto Pet Avg 08 2008, 18:48 | |
| Tebi nije išla pesma!!! Ovo je više od pesme ! Samo ti piši a pesme ne moraju uvek da liče jedna na drugu. Najvažnije i najlepše je da PIŠEŠ. zadaj reči ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Re: Svašta nešto Pet Avg 08 2008, 18:52 | |
| Mora da se doradi ovo jos malo. Pa evo reci:
Pecina, potok, brest, cvet ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | ^ljubicastonebo^

Broj poruka: 388 Datum upisa: 23.04.2008
 | Naslov: Re: Svašta nešto Sub Avg 09 2008, 09:48 | |
| Pecina, potok, brest, cvet
secash se gde si me prvi put poljubio? osetio slast mojih usana? U ramu od prozora ishcekujuci tvoj dolazak....misli mi lete kao male uznemirene ptice. recicesh.... draga,ljubavi moja.....recicesh..... nisam zaboravio,nemogu,necu.....jer, na cvet od plavih latica uvek su licile oci tvoje ..... Boze, moj dragi divni boze.....zar svako jutro i vece moraju da pocnu i zavrse se mislima o njemu? Sacekacu te ,znam....moram i danas to u raditi,jer moja ljubav je velika kao i brest ispod koga si me ljubio. zurim da te sretnem.... zelim taj slatki ukus usana da spojim sa zivotom..... sa uspomenama.
nadja |
|  | | ^ljubicastonebo^

| Naslov: Re: Svašta nešto Sub Avg 09 2008, 10:48 | |
| |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Svašta nešto Pon Avg 11 2008, 10:58 | |
| Pećina, potok, brest ,cvet
Pod mladim brestom grudi mi taknu silovit, drzak, strastan i lep poljupce prosu po mome licu u kosi stavi crveni cvet. Potok od strasti poteče telom oštar i brz stršljenov let, pećina greha prosu na travi iskon dva tela ko zmijski splet. . Ljubičasto nebo, nadam se da se ne ljutiš obzirom da je duplirana tvoja pesma, a ja ovu već napisala i nisam stigla da je postavim. ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
Poslednji izmenio Ptica dana Pon Avg 11 2008, 22:21, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | ^ljubicastonebo^

| Naslov: Re: Svašta nešto Pon Avg 11 2008, 18:34 | |
| LJubicice
Iznikle u busenima, Male,plave u nedrima nabujalim. Poraske u ceznji,mirisne do bola,velike do neba. LJubicaste stabljike,ceznja devojacka,nedosanjana,strahom ubijena. Ubrane pa zgazene, Polegle po stazi,pevaju horski. Pevaju vetru, Pevaju shumi ,ljubicastim glasom koji niko ne cuje jer,bilo je to davno.
Nadja |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Svašta nešto Pet Avg 15 2008, 11:26 | |
| Ljubičica
Miris svoj širiš daleko od sveta; Skrivena, mala lepa, mirišljava; Da li si stidljiva il prokleta, kad tako krhka, nežna i draga plavom tajnom proleće dozva i prve laste preko praga. Reči:Svemir, ratnik, kurva, zid ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Crna

Broj poruka: 80 Datum upisa: 26.04.2008
 | Naslov: Re: Svašta nešto Pet Avg 15 2008, 18:59 | |
| Oko mene kameni ljudi i dvadesetprvi kurvanjski vek ljudi sa orahovim mozgovima i okovima u očima ranjene ptice sa poklonom slobode od živog blata život na sto metara sa preponama i pesma ludaka osuđenih na život i večni snovi u komi kurve iza uzdaha belog zida paučine raskrvavljeni noževi ljubavi i stida civilizacije sve što kopa jamu u dremljivom svemiru
Oko mene vreme kao poklon i kamen života kao pesma vilenjaka julske noći kao pejzaž spomenika moje braće usamljenih ratnika i ispijenih suza dvadesetprve kurvanjske čaše istorije
Kralj, šuma, vilenjak, pobeda |
|  | | ^ljubicastonebo^

| Naslov: Re: Svašta nešto Ned Avg 17 2008, 07:39 | |
| Kralj, šuma, vilenjak, pobeda
Nosish kralja u utrobi a porodicesh vilenjaka. Pobedicesh ti,usnama koje su ljubile velicanstveno.... Kruna je ostala u tebi,mrak u shumi dok si se podavala strascu, crvenom i narandzastom. Sunovrat od putica koji vode zacaranom stazom. Krik u tebi prevarene zene.. Senka tame....ostala je zauvek.
Nadja |
|  | | ^ljubicastonebo^

| Naslov: Re: Svašta nešto Ned Avg 17 2008, 07:39 | |
| Kralj, šuma, vilenjak, pobeda |
|  | | ^ljubicastonebo^

| Naslov: Re: Svašta nešto Čet Sep 04 2008, 22:38 | |
| ovde niko vise ne pise  |
|  | | Masada Administrator

| Naslov: Re: Svašta nešto Pet Sep 05 2008, 06:54 | |
| Bice kada ispite zavrsim. Sifra: student ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Svašta nešto Ned Sep 07 2008, 02:11 | |
| Kralj, šuma, vilenjak, pobeda
Lažna pobjeda gorak okus ostavlja, misli nagriza,borba kraljeva za prestolje trulo od zločina, dok šumom tihi zvuk se probija, pjesma vjetrova,sloboda sokola, trak sunca obasjava, nasmijana lica vilenjaka, čarobnih svitanja, očaj jenjava, izgubljena kroz prizmu sjećanja, jedino što ostavlja, slobodu maštanja...
Tamnica,mrak,zveket,strah :sunny: |
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Svašta nešto Pon Nov 03 2008, 18:04 | |
| Stvarnost je oživjela sjećanje na strah, S mrakom se bori ogoljeli grad, otvaraju se vrata naših čekanja, zaustavljeni trenutkom nekog traganja, još puno ima malih radosti i velikih uspomena. I nada i vjera i čovjek u tamnicu istrgnutog dana zveketom lanaca završava.
Čuvar,misija,nedogled,suton |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 26 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 25 Gosta :: 1 Provajder Nepopravljivi SanjarNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28 |
| Flag counter |  |
|
|