LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | | Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? | |
| |
| Autor | Poruka |
|---|
Gost Gost
 | Naslov: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Ned Jul 13 2008, 12:48 | |
| Koji was stihowi opisuju sad bash sad ? |
|  | | Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Ned Jul 13 2008, 17:01 | |
| Pa trenutno Prever mozda:
Išao sam na trg ptica I kupio sam ptice Za tebe ljubavi moja
Išao sam na trg cvijeća I kupio sam cvijeće Za tebe ljubavi moja
Išao sam na trg željeza I kupio sam okove Teške okove Za tebe ljubavi moja
A zatim sam išao na trg robova I tražio sam tebe Ali te nisam našao ljubavi moja. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Ned Jul 13 2008, 18:58 | |
| ~ Koliko često me voliš?~ **Zal Kopp**
Kad si s jeseni sjela u moje oči, i zaletjela se s pticama u zjenice, kristalno perje probudilo je pogled i podsjetilo me na davnu nevinost. Kako sam samo slušao dušu, a nestrpljivost vlastitog srca potpuno predao tišini tvoga proljeća. Ali sad u grudima guši žamor, tek pokoji uzdah namiriše usne i sve teže koračam životom, jer poda mnom se razlijeva sivilo ovih ustajalih voda. Odspavat ću malo, kažem sebi, i probudit se prilično nepristojan, pa nije ni ova soba svetinja, niti se u njoj moram osjećati ugodno. Odspavaj malo, ponavljam u sebi, pokraj usta stalno čuvam uzdahe, a niz tijelo se valja nebeski žamor i obnavlja metež načete utrobe. Ne dam se, ili barem tako mislim, još je u meni dvoje ljubavnika, ja i tuga u očima, moja ljubavnica. Koliko često me želiš? Pitam i potajno se nadam, ne smijem znati odgovor, a radošću žudim i žudnjom te sanjam i zato ovaj puta samo prođi, ostani slatka nada u kutu čežnje. Koliko često me hoćeš? Drhtim u očekivanju odgovora, u mogućem poljupcu tražim mir i anđeoski jedrim slatkim snovima, ali dlanove oblija hladan znoj gomilajući prste podno tvoga obrisa. Koliko često me pamtiš i tko u tebi stvarno spava? Lako me u sjećanju gubiš, zato se sa mnom u mjesečinu sjuri i ne zaustavljaj šuštanje sjena, u molitvi lišća počiva tajna, kad pred proljeće nadanja minu svakom je listu potrebna snaga vjetra. Koliko često me voliš? ____________________ "Ratnik svjetlosti ima ponekad utisak da, istodobno živi dva života" :sunny: |
|  | | Ptica

Broj poruka: 584 Datum upisa: 17.04.2008
 | Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Uto Jul 15 2008, 20:33 | |
| Vrati mi moje krpice (odabrani stihovi)
I ti hoceš da se volimo Možeš da me praviš od moga pepela Od krša moga grohota Od moje preostale dosade Možeš lepotice Možeš da me uhvatiš za pramen zaborava Da mi grliš noć u praznoj košulji Da mi ljubiš odjek Pa ti ne umeš da se voliš
*
Beži čudo I tragovi nam se ujedaju Ujedaju za nama u prašini Nismo mi jedno za drugo Stamen hladan kroz tebe gledan Kroz tebe prolazim s kraja na kraj Ništa nema od igre Kud smo krpice pomešali Vrati mi ih šta ćeš s njima Uludo ti na ramenima blede Vrati mi ih u nigdinu svoju beži Beži čudo od čuda Gde su ti oči I ovamo je čudo
*
Crn ti jezik crno podne crna nada Sve ti crno samo jeza moja bela Moj ti kurjak pod grlo Oluja ti postelja Strava moje uzglavlje Široko ti nepočin-polje Plameni ti zalogaji a voštani zubi Pa ti žvaći izelice Koliko ti drago žvaći Nem ti vetar nema voda nemo cveće Sve ti nemo samo škrgutanje moje glasno Moj ti jastreb na srce Manje te u majke groze
*
Izbrisao sam ti lice sa svoga lica Žderao ti senku sa svoje senke Izravnao bregove u tebi Ravnice ti u bregove pretvorio Zavadio ti godišnja doba Odbio sve strane sveta od tebe Savio svoj životni put oko tebe Svoj neprohodni svoj nemogući Pa ti sad gledaj da me sretneš
*
Dosta rečitoga smilja dosta slatkih trica Ništa neću da čujem ništa da znam Dosta dosta svega Reći ću poslednje dosta Napuniću usta zemljom Stisnuću zube Da presečem ispilobanjo Da presečem jednom za svagda Staću onakav kakav sam Bez korena bez grane bez krune Staću oslonjen na sebe Na svoje čvoruge Biću glogov kolac u tebi Jedino što u tebi mogu biti U tebi kvariigro u tebi bezveznice Ne povratila se[center] ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Sre Jul 23 2008, 11:26 | |
| Boze, Boze
di bas ja, od svih sretnih cigana da se rodim bas kad zadremas da me ne blagoslovis nikad ni ne oslovis dok za nekim, makar kakvim vasar raspremas 24 dinara duzan sam kod mlinara kod kovaca ne smem svracati juri me ducandzija svicka za mnom kandzija jedva imam svirce placati za mnom cika, za mnom potraga a predamnom put za do vraga bar da mi je ficok rakije tu bi moglo da se sakrije jos kad onda svirci nagare sve cu dati sve cu propiti samo necu moje malo magare s belegom na levoj kopiti niko mene ne zna slusati ko moj verni drugar usati zamnom ici i sanjariti a ne kvariti Boze, Boze di bas jaod svih spretnih cigana naspram zvezda da se zagubim dok sam konje pojio vrag je drum prespojio on je hteo da se u nju belu zaljubim samo ako ista znam onda znam da budem sam tu sam isti na mog ujaka lula i kabanica, britva i brojanica a prijatelja ko u kurjaka za mnom cika za mnom potraga a predamnom put za do vraga bar da mi je ficok rakije tu bi moglo da se sakrije pa kad svirci nagare zadnji gros cu propiti ali ne dam magare s belegom na levoj kopiti di je da je neka je samo nek daleka je da je duze trajalo ne bi valjalo Boze, Boze di bas ja od svih gresnih cigana da padnem na sitnim gresima ne das mi je videti i to od ruke ide ti mora da je besposleno na nebesima sticu sutra do mraka do komsijskog oblaka pod njim cu se opet roditi nisi ti na nebu sam Bogova je povazdan s nekim cu se vec nagoditi ...kog sad ljubi sanjiva kad se dan razdanjiva kom sad zamke postavlja kog li nocas ostavlja ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Gost Gost
 | Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Čet Jul 24 2008, 17:57 | |
| U BOŽJE IME
U Božje Ime ratovi se vode... U Božje Ime vojske zemljom hode... U Božje Ime prolijevaju se krv i znoj... U Božje Ime ruši se Mir, Ruši se Ljubav.... Svijet se čini kao da nije Tvoj.
Kažu da je Volja Božja uzet' mač u ruke... Kažu da je blagoslovljeno neprijatelja staviti na muke... Jer u Božje Ime dozvoljeno je baš sve. Zašto nitko ne posluša Glas Savjesti svoje, Jer odgovor tada na sve bit' će...NE!
NE kad mržnja gospodari srcem svim !
NE kad Ljubav nema veze s tim !
NE kad ratom sporovi se vode !
NE kad majke odbacuju djecu koju rode !
NE kad laž se govori a Istina zaboravlja !
NE kad napušta se život u cvijetu mladosti i zdravlja !
NE kad tuga umjesto Radosti vlada !
NE kad ljutnjom ispune se dani !
NE kad zaboravite Božju Dušu... I osjećate da ste sami!
NE kad drugom ljudskom biću želiš samo zlo !
NE poželi mržnju drugom...jer vratit' će Ti se to !
NE kad pokajanje na ustima samo nosiš!
NE kad Ljubav ne poklanjaš...već za Nju samo prosiš !
NE kad umirućem odbiješ pružit' čašu vode !
NE kad zaboravljaš Roditelju svojem ići u pohode !
NE kad ogovaraš a u Duši zavist sviće !
NE kad ljudi pričaju lažne priče !
NE kad osvetom ispunjavaju život svoj, A Duše ljudske tad na vatru sliče !
NE kad djetetu oružje u ruke se daje!
NE kad u Dušama borba traje i traje !!!
Jer u Božje Ime o Ljubavi treba da piše, Jer u Božje Ime Radost treba da se širi ! Duša s Dušom da se miri... I tek tada grijeh će da se briše !
Kad umjesto mržnje Ljubav isijava... Kad umjesto laži Istinitost vlada... Tko u Božje Ime može rat da vodi ? Kada Svjetlost jednom Dom Vaš pohodi... Svakoj Duši jasno bit će... U Božje Ime... voditi se mogu... Samo Ljubavne Priče !!!
Safiris,2000 :sunny: |
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Sre Jul 30 2008, 11:49 | |
| Šta ako zaspiš i šta ako spavajući sanjaš? I šta ako u svom snu odeš na nebo i tamo ubereš čudan i nepoznat cvijet? I šta ako, kad se probudiš, on još uvijek bude u tvojoj ruci? Šta tada?
Dipak Čopra - Put čarobnjaka ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Čet Jul 31 2008, 10:06 | |
| Ispisaću po nebu riječi za tebe vjekova mir vraćaš mi ti smiruješ vode nabujale moj šapat i krik ćeš pomiriti
Pijem ti dah kao lijek svaku noć, prije no što usnim ja i taj tren i zauvijek samo ti, ti si mi u mislima. I kad nisi tu, kraj mene da znaš da me boliš I noćas ja ću da te čuvam dok spavaš i ljubim tamo gdje najviše voliš dok sanjaš
Hodao sam ja bos po oštrici kavez samoće život mi gradio i stalno čekaš lopova da karte otvori hiljadu puta dosad me uvalio ljubim ti oči k'o u bunilu svaku noć tu boju usnim ja ti si izvjesnost u ovom ludilu i jedino sunce što mi sja  ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | branka-013

Broj poruka: 140 Godina: 51 Location: između ponora i neba Datum upisa: 10.04.2008
 | Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Čet Jul 31 2008, 18:35 | |
| Šta to stalno izvlači iz sećanja, zlatom obojen dan. Kada smo se prvi put poljubili ti i ja. Slučajni svedoci naše ljubavi, dok odkucava sat. Poruke na zidu pune nežnosti, ovaj stan.
Kad mi istekne vreme i krenem lagano, još jednom bih htela da dotaknem samo u mislima taj savršen dan, dan ljubavi. Kad mi istekne vreme, ja hoću za sebe ta dva tri minuta, da mislim na tebe, pre odlaska u večiti mrak. Hoću zlatni dan, suncem okupan.
Zašto stalno dolazi pre spavanja, zlatom obojen dan. Odbačena odeća kraj kreveta, ti i ja. Zraci sunca, znoj na tvojim leđima i u očima sjaj. Sveća što dogoreva nad srećnima. Tužan kraj.
Kad mi istekne vreme i krenem lagano, još jednom bih htela da dotaknem samo u mislima taj savršen dan, dan ljubavi. Kad mi istekne vreme, ja hoću za sebe ta dva tri minuta, da mislim na tebe, pre odlaska u večiti mrak. Hoću zlatni dan, suncem okupan. ____________________________________________ "...idi u miru dobri choveche...."
|
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Pet Avg 01 2008, 07:24 | |
| Ispred mene je samo tama toliko ljubavi i mrznje ali ja sam na sceni sama i kad me ruse laz i galama ja moram opet ostati ista ja moram opet biti dama eh da,
Ni moje srce ne zna sto hoce i ja se vracam mjestu samoce ni tvoja ljubav ne znaci meni meni je mjesto samoj na sceni meni je mjesto samoj na sceni
Zivot je cirkus, zivot je drama nekad mi otme, nekad mi daje ali ja sam na sceni sama ni moja pjesma mene ne brani ni kada vasa srca slama i ja sam opet na sceni sama da, ja sam opet sceni sama ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Ned Avg 03 2008, 11:32 | |
| Stari, stari san. Iz mraka Jure fenjeri - ali kuda? Tamo-crne vode svuda, Tamo-prolaznost zlehuda.
Iza ugla sen sletela, Sa njom se i druga srela. Plašt razgrnut, prsa bela, Rumen cvet s revera fraka.
Druga sen je - stasit ratnik Il nevesta zaručena? Šlem i perje. Lica nema. I mrtvački ukočena.
Zvoni s vrata odastraga, škljocnu brava i ne slaga, Preskočiše preko praga Prostituka i razvratnik...
Urla vetar što ledeni, Prazno, tiho, mračno, ledno, Gore prozor svetli bledo, Al svejedno.
Ko olovo, crna voda. Zaborav je njenog roda. Treća slabost. A kud hodaš Od jedne do druge seni? ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Uto Avg 05 2008, 10:51 | |
| Sem smrti, meni se vec sve dogodilo.
Posvecujem ti svoje oci, svoje usne, svoje zube. Pjesme? Sta ces od mojih pjesama pisanih jer nisam znao cutati? Sta ces od mojih pjesama koje ne mogu da te ljube? Tako je dobro sto nismo ni ptice, ni bogomoljci u predvecerje i sto nemamo krila vec ruke. Posljednje sto nas ceka ne moze biti nasa smrt, jer zelje nase krvi negdje se moraju nastaviti. Ti si zena, mala, ti si mala zena, i jedan besmrtni avgust donio te u moje balade. Ostani s mojim Volim koje ce nadzivjeti sve moje tuzaljke, sve moje promejne. Kraj mojih ociju ostani. Nadzivjecemo sebe, ne samo u humci svojih grobova, jer znali smo, znali smo, njezni i oholi, ubiti u sebi andjele i opet ostati andjeli. Buduci, potrazite nas nekad u nekom crvenom traganju, samo tijela nasa lezace pod nijemom zemljom, ali gazite tiho, da ne ranite nase usne. I nase mrtve poglede da ne zgazite.
I. Sarajlic ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | Ptica

| Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Uto Avg 12 2008, 10:13 | |
| Lenka
Otkako Lenka ostavi koshula tenka lenena nedovezena na razboj i na nalomi otide tutun da redi v monopol liceto i se izmeni ve|i padnaa nadolu i usti svijaa koravo.
Ne beshe Lenka rodena za tia pusti tutuni! Tutuni-zholti otrovi za gradi-kitki rozovi.
Prva godina pomina grutka vo srceto i legna, vtora godina namina bolest ja v gradi iskina. Treta godina zemjata na Lenka pokri snagata.
I nokje koga mesechko grob i so svila vieshe vetrichok tiho nad nea zhalna i taga reeshe: "Zoshto mi, zoshto ostana koshula nedotkaena? Koshula beshe darovna ...
Racin  ____________________________________________ Na nebu toliko ptica, a život samo jedan !
|
|  | | LoodesaUZemljiChoodesa

Broj poruka: 189 Godina: 31 Datum upisa: 08.10.2007
 | Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Uto Avg 12 2008, 17:49 | |
| Mir
Mir. Samo mi mir fali u ovom besnilu zivota. Zelim reku da gledam dok ka uscu zuri. Da osetim miris tek pokosene trave, i da se predam spokoju trena. Mir trazim, jer nemira imam u sebi i vise no sto mi treba.
Ilija Trzin |
|  | | Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Re: Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? Uto Avg 12 2008, 22:37 | |
| Voleo bih da Smrt dodje ali ne dolazi. Voleo bih da postoji dostojan stih koja bi opisao ovaj tren. Stih o bolu koji ce proci, stih o ranama koje ne nestaju, stih o ranjenim dusama. O tome nema pesama, bar ja ih nisam napisao. Nocas nema stihova ni reci za moju tugu. Postoje samo slova jednog obicnog imena, neka slova koja sapucem u noci, slova koja neko mi je oteo. ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | | | Pesma koja vas opisuje u ovom trenutku...? | |
|
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 23 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 23 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28
|
| Flag counter |  |
|
|