LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto

PrijemFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

Delite | 

Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći
AutorPoruka
blackdreamer

Ženski
Broj poruka: 971
Godina: 22
Humor: ljudska glupost
Datum upisa: 14.04.2010

PočaljiNaslov: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 21:06

Da li bi ste zrtvovali kvalitet zivota zbog kvantiteta zivota? Sta godine za vas znace,koliko su bitne i sta odredjuju?
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Ženski
Broj poruka: 101122
Godina: 35
Humor: Uvek nasmejana
Datum upisa: 20.03.2009

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 21:21

Evo ovde sada mogu da pisem o onome sto sam htela na onoj temi.Pogledaj samo ovo jedno pitanje koje si postavila da nisam videla ili da sama tako nisi rekla nikada ali zaista nikada ne bi pomislila da se radi o jednoj tako mladoj osobi.Jer ovako nesto retko ko bi o tome i razmisljao.Godine meni licno ne znace niti su mi ikada nesto znacile.Uvek su mi sluzile ne za brojenje i prolazenje vec za ono sto sam u njima prozivela.Ja to tako posmatram.Naravno samo sto sasvim drugaciji zivot barem ja sam imala sa 20 i sada sa 30 i kusur.Kvantitet i kvalitet znaju da variraju tokom godina zivljenja.Kvalitet zivota za mene nema cenu i ne postoji nijedna zrtva.Barem sam ja tako zivela ceo svoj zivot ne racunajuci ovaj neki zadnji period koji nije do mene.Malo pre si u onom catu rekla i ja se slazem vise volim da zivim kvalitetnim zivotom 10 godina nego da mi sto godina prodje samo da bi rekla da sam zivela.

http://youtu.be/CWvtnm-C6cA
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 21:23

Sta se dobija tim kvantitetom ako nemas kvalitet?Ovde bi jos nesto dodala svi mi imamo razlicito vidjenje kvaliteta.Ono sto je za mene kvalitet mozda za tebe nije ili obrnuto.Tako da mislim da je sve to relativna stvar.Poznajem dosta ljudi otprilike tu negde tvojih godina kako kazes ali oni zaista zive samo da bi ziveli...jer im je zivot nametnuo neke norme.A opet znam isto tu neku generaciju koja smatra kvalitetnim zivotom jer zive 300 na sat.Gde staviti i naci tu neku paralelu?

Nazad na vrh Ići dole
blackdreamer

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 21:27

Bravo,potpuno isto razmisljamo na ovu temu,nemam nista da dodam poklapa se sa mojim misljenjem:)
Nazad na vrh Ići dole
vučko

Muški
Broj poruka: 2437
Godina: 57
Humor: može biti...
Datum upisa: 09.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 21:40

Naravno da me kvantitet života nikada nije zanimao,
jer odrekao bih se mnogih ideala i mnogih vrednosti
koje kvalitetan život nosi.Ne želim da ovo ispadne
oda mom kvalitenom životu,ne nosim takav način razmišljanja
u sebi.Ovo je proizašlo iz ličnog iskustva,iz perioda dubokog pada,
kada u stvari nisam ni živeo stvarno.U odnosu na takvo stanje
upotrebljavam reč kvalitetan,jer ne želim da upadnem u zamku
subjektivne procene kvalitetnosti mog življenja,u odnosu na druge.
Što se tiče godina potpuno su mi beznačajne,Pa ja sam Evu navukao
na jabuke,svedok sam prvog bratoubistva....Šta bi broj godina meni
mogao da znači.Moj duh je,duh radoznalog deteta,uvek u potrazi za nečim
novim,nečim što će me iznenaditi u mom neznanju.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 21:50

Cekajte ajde da jednu stvar razjasnimo na ovoj temi sta se smatra pod kvalitetom zivota,jer ja sam gore napisala da je kvalitet za svakog od nas predpostavljam relativna stvar.Proputovala sam jako puno,videla sam mnogo toga,zivala sam u nekom periodu gde sam imala jako dobrog drustva dosta dobrih prijatelja.Nikada nisam stajala i mirovala stalno sam bila u nekoj akciji sve da vidim sve da cujem i sve da znam.Imala sam za sve to i mogucnosti,ali najbitnija je bila moja zelja.Ja sam svesna da danas ziveti takvim nekim zivotom kakvim sam ja zivela danas prosto nije moguc mnogima.Zato bi volela da mi bleckdreamer kaze sta ona smatra u danasnjem vremenu to kvalitetom.Isto tako znam ljude koji imaju danas i po 50 ,60 godina a zive samo da bi ziveli.To mi je najstrasnija stvar.Poznvala sam jednu meni jaku dragu osobu koga vise nema ziveo je kao sto niko nije ziveo.Ali mi je jednom priliko rekao ne bi menjao svoj zivot i svoj kvalitet zivota za ne znam sta u zivotu.A glava mu je uvek bila u torbi.Mislila sam u sebi koji je to kvalitet zivota kada stalno hodas po minskom polju,ali za njega je to bio kvalitetan zivot.Moram da dodam da je bio jako pametan,nacitan,da je video ceo svet...da sve sto je mogao da prodje prosao je.Kada sam saslusala celu njegovu pricu i sagledala mnoge stvari shvatila sam o cemu prica.I bio je u pravu.

Nazad na vrh Ići dole
vučko

Muški
Broj poruka: 2437
Godina: 57
Humor: može biti...
Datum upisa: 09.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:23

Izvini Bes što upadam.S obzirom da Blackdreamer,trenutno nije tu,
ubaciću se sa mojim skromnim mišljenjem.Pratpostavimo da kvalitet
života nije relativna stvar(a slažem se da jeste),onda bih mogao
nabacati nekoliko stvari koje bi mogle ući u kategoriju kvalitetnog života:
-imati stalnu želju za znanjem
-ne izgubiti svo uzbuđenje koje život sa sobom nosi
u bilo kom obliku
-neprekidna radoznalost
-ne izgubiti nikada sebe
-sačuvati svoju duhovnost(bogatstvo duha)
-voleti i biti voljen.....
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:34

Ne ubacujes se uopste jer volim da cujem misljenje svih.A nju sam uzela za primer jer svi smo mi otprilike neka generacija gore ili dole sa godinama a ona je mladja a rezoni razmisljanja mnogo zreliji za njene godine pa sam zato rekla da bi volela da cujem njeno misljenje..Mada kazem godine nemaju veze sa zreloscu...pamecu i ostalim stvarima.Mozete imati i zrelog coveka na nivou deteta u razvoju. Slazem se sa prilicno dosta toga sto si naveo...vezanog za kvalitet zivota.

Poslednji izmenio Beskraj dana Pet Apr 16 2010, 22:40, izmenjeno ukupno 1 puta
Nazad na vrh Ići dole
zirafa 1

Broj poruka: 72
Datum upisa: 12.04.2010

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:38

Za kvalitetan život danas su potrebne pare,ali pošto ih nemam,živim onoliko kvalitetno koliko mi uslovi dozvoljavaju.Dužinu života sam negde u svesti limitirao.Prvo da ovu moju decu izvedem na put,a to podrazumeva posao za njih,da imaju svoje porodice,a posle ko mora nek umire.
Nazad na vrh Ići dole
blackdreamer

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:43

Sta je kvalitetan nacin zivota za moju generaciju i uopste za vecinu ljudi necu ni da komentarisem,da ne trosim reci na mediokritete.Za mene je imati kristalno jasne ciljeve,traziti ,misliti,bez konformizma,biti dinamican,putovati ,biti stena u ekstremno teskim situacijama.ziveti kao covek i ne kukati i kad je najteze,znaci ziveti bez obzira na prepreke,biti dostojansteven dosledan i nezavistan koliko god je moguce ili ukratko:
sto vam je visi stepen nepokolebljive volje zivot ce vam biti kvalitetniji.
Nazad na vrh Ići dole
zirafa 1

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:46

Vi mladi volite avangardu,ali avangarda je za vreme i sve ide u krug.U ostalom kao i život.To je jedna vrsta životne mode.Pa i moda se vremenom vraća ali u malo izmenjenom obliku.Zar ne!?
Nazad na vrh Ići dole
blackdreamer

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:46

Pare? Novac je potreban u normalnoj meri a sigurna sam da ga toliko imate cim ste ovde sa nama.Dakle da imam sta da jedem i gde da spavam a sve ostalo se da srediti ,kljucni aspekti za kvalitetan zivot su oni unutrasnji ,sta unutra postignemo,a to se ne kupuje.
Nazad na vrh Ići dole
blackdreamer

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:48

Gospodine,mislim da su mladi daleko od avangarde,bilo bi lepo da ih to zanima uopste,mladi vole grand show.
Nazad na vrh Ići dole
zirafa 1

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:52

Potpuno si u pravu.Međutim mali je broj onih koji tako misli.Svi su oni u nekoj trci,stisci,svi kubure sa vremenom,novcem;većina bi idealan život a to je po mnogima bezbedna budućnost...Bezbedna budućnost se može manifestovati,u današnje vreme samo novcem.Htela ti to da priznaš ili ne.
Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?   Pet Apr 16 2010, 22:53

Ima i u tome dosta istine,mozemo mi da pricamo sta god hocemo ali za kvalitetan zivot je potreban novac,jer ako toga nemas ne mozes ni da radis nista na sebi.Ja sam taj kvalitetan zivot zivela...sada kako ti rece ONA mi je na prvom mestu samo da je izvedem na put i neka prozivi pola od onoga sto sam ja nekada nazvacu uspehom.Trudim se.

Nazad na vrh Ići dole

Da li je bitnije kako zivimo ili koliko dugo zivimo?

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 4Idi na stranu : 1, 2, 3, 4  Sledeći

Similar topics

-
» kako se prijaviti za ps team
» Kako prici devojci ?
» Kako covek zagadjuje atmosferu?
» Kako su samo izbegli strahovit sudar....!!!
» Kako izleci oko 15 mladih od 1 para papagaja

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
LJUBAV, SMRT I SNOVI :: Krug svesti :: Psihologija-