LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | | Autor | Poruka |
|---|
Masada Administrator

Broj poruka: 11871 Godina: 50 Location: Zemun Humor: Pa ne baš Datum upisa: 05.10.2007
 | Naslov: Balade Ned Jun 29 2008, 21:31 | |
| Ima prelepih tekstova iz muzickih numera pa resih da i to ovde postavljamo. Ima neko protiv ? Nema, lepo, jednoglasno !
Proljece bez tebe - Ksenija Erker
Proljece je otpocelo s vjetrom, Kao da je znalo da nas dijeli I dok drugi zajedno su bili Mi se nismo pogledati smijeli
Proljece je otpocelo s kisom, S vlakovima koji kasno stizu I dok dani umorno se nizu, Mi se opet pozdravljamo krisom
I pamtit cu dugo ono vrijeme,kad jos nismo znali sto nas ceka Kad su sume ostajale nijeme,kad je modra nosila nas rijeka I pamtit cu dugo one sate sto ne mogu vise da se vrate...
Proljece je otpocelo s nadom, Da ce jednom drugacije biti Da od ljudi necemo se kriti, I bez rijeci lutat cemo gradom I pamtit cu dugo one sate Sto ne mogu vise da se vrate Sve mi kaze uzalud te volim, Ali sama jos uvijek se borim... ____________________________________________ Kuda tako žurno ti ratniče hodiš ? Ka sudbini !
|
|  | | besherat

Broj poruka: 5814 Datum upisa: 18.03.2009
 | Naslov: Re: Balade Sre Jun 17 2009, 15:49 | |
| NE OSTAVLJAJ ME
Ne ostavljaj me Treba zaboraviti Može se zaboraviti sve što izmiče Zaboraviti vreme nesporazume Vreme izgubljeno u traženju kako zaboraviti te sate koji su onim "zašto" ponekad ubijali sreću u srcu Ne ostavljaj me...
Pokloniću ti bisere kiše koji dolaze iz kraja gde ne kiši Kopaću zemlju i posle tvoje smrti da bih te mogao prekriti zlatom i svetlom Stvoriću kraljevstvo gde će ljubav biti zakon gde će ljubav biti kralj a ti kraljica Ne ostavljaj me...
Ne ostavljaj me Izmisliću za te besmislane reči koje ćeš razumeti Govoriću ti o ljubavnicima čija su se srca rasplamsala a videla tek dvaput Pričaću ti o kralju koji je umro jer te nije mogao sresti Ne ostavljaj me...
Videli smo često kako šiklja vatru prastari vulkan za kojeg smo verovali da je ugašen Naizgled spržena tla daju više žita nego najbolji april A kad padne veče i kad nebo gori crveno sa crnim ne venčava li se tada Ne ostavljaj me...
Ne ostavljaj me Neću više plakati Neću više pričati Sakriću se da te gledam kako plešeš i kako se smešiš da te slušam kako pevaš i kako se smeješ pusti me da budem sena tvoje sene sena tvoje ruke sena tvoga psa Ne ostavljaj me...
(Prevod: Zvonko Penović)
Jacques Brel " Ne Me Quitte Pas
Ne me quitte pas Il faut oublier Tout peut s'oublier Qui s'enfuit deja Oublier le temps Des malentendus Et le temps perdu A savoir comment Oublier ces heures Qui tuaient parfois A coups de pourquoi Le coeur du bonheur Ne me quitte pas (4 fois) Moi je t'offrirai Des perles du pluie Venues de pays Oui, il ne pleut pas Je creus'rai la terre Jusqu'apres ma mort Pour couvrir ton corps D'or et de lumière Je f'rai un domaine Où l'amour s'ra roi Où l'amour s'ra loi Où tu seras reine Ne me quitte pas (4 fois) Ne me quitte pas Je t'inventerai Des mots insenssé Que tu comprendras Je te parlerai De ces amants la Qui ont vu deux fois Leurs coeurs s'embrasser Je te racontré L'histoire de ce roi Mort de n'avoir pas Pu te rencontrer Ne me quitte pas (4 fois) On a vu souvent Rejaillir le feu De l'ancien volcan Qu'on croyait trop vieux Il est parait il Des terres brulées Donnant plus de blé Qu'un meilleur avril Et quand vient le soir Pour qu'un ciel flamboie Le rouge et le noir Ne s'épousent ils pas Ne me quitte pas (4 fois) Ne me quitte pas Je n'vais plus pleurer Je n'vais plus parler Je me cacherai la A te regarder Danser et sourire Et t'écouter Chanter et puis rire Laisse'moi devenir L'ombre de ton ombre L'ombre de ta main L'ombre de ton chien Ne me quitte pas .
|
|  | | lucija

Broj poruka: 3146 Godina: 38 Location: italy Humor: naravno Datum upisa: 23.09.2009
 | Naslov: Re: Balade Pon Dec 21 2009, 09:50 | |
| parlami come il vento fra gli alberi parlami come il cielo con la sua terra non ho difese ma ho scelto di essere libera adesso la verita l'unica cosa che conta dimmi se farai qualcosa se mi stai sentendo avrai cura di tutto quello che ti ho dato dimmi siamo nella stessa lacrima come un sole e una stella luce che cade dagli occhi sui tramonti della mia terra su nuovi giorni ascoltami ora so piangere so che ho bisogno di te non ho mai saputo fingere ti sento vicino il respiro non mente in tanto dolore niente di sbagliato niente niente siamo nella stessa lacrima come un sole e una stella luce che cade dagli occhi sui tramonti della mia terra su nuovi giorni in una lacrima come un sole e una stella luce che cade dagli occhi sui tramonti della mia terra su nuovi giorni il sole mi parla di te mi stai ascoltando ora la luna mi parla di te avra cura di tutto quelo che mi hai dato anche se dentro una lacrima come un sole e una stella ASCOLTAMI ELISA |
|  | | Kumuloninbus
 Broj poruka: 130 Datum upisa: 29.12.2009
 | Naslov: Re: Balade Sre Jan 20 2010, 00:21 | |
| Poklonicu ti ruzu,
crvenu ruzu koja bi sve obojila,
ruzu koja bi utesila svaku tvoju suzu,
ruzu koja moze da te voli.
Poklonicu ti ruzu,
belu ruzu kao da si moja nevesta,
belu ruzu koja ce ti pomoci da zaboravis
i najmanji bol.
Zovem se Antonio, i lud sam..
Rodjen sam godine `54 i zivim ovde od detinjstva.
Mislio sam da razgovaram sa demonima,
tako su me zatvorili cetrdeset godina u ludnicu.
Pisem ti ovo pismo zato sto ne mogu da pricam,
oprosti zbog rukopisa iz prvog osnovne.
Cudim se sto jos uvek mogu nesto da osetim,
ali kriva je ruka koja ne prestaje da drhti.
Ja sam kao klavir sa jednom slomljenom dirkom,
neskladni akord orkestra pijanih.
I dani i noci lice jedni na druge
pri slabasnoj svetlosti koja preseca tamna stakla
ispod kojih se skrivam jer se plasim.
Za drustvo zdravih mi smo uvek bili smece,
smrad mokrace i piljevine.
Ovo je mentalna bolest i ne postoji izlecenje.
Poklonicu ti ruzu...
Ludaci su znakovi pitanja bez recenice,
hiljade astronomskih brodova koji se ne vracaju u bazu.
To su pajaci koji isusuju sunce.
Ludaci su apostoli Boga koji ih ne voli.
Pravim sneg od polistirola
Moja patologija je da sam ostao sam.
Sada uzmite teleskop, izmerite udaljenost
i pogledajte…Izmedju vas i mene ko je opasniji?
U paviljonima smo se tajno voleli,
odvojivsi jedan ugao da bude samo nas.
Secam se retkih trenutaka u kojima smo se osecali zivim,
a ne kao klinicki kartoni nagomilani u arhivi.
Od mojih secanja bices poslednje koje ce isceznuti.
Bila si kao andjeo vezan za radijator.
Uprkos svemu jos te cekam
i ako zatvorim oci osecam kako me tvoja ruka dodiruje.
Poklonicu ti ruzu...
Zovem se Antonio i nalazim se na krovu.
Draga Margerita, dvadeset godina te cekam.
Mi smo ludi onda kad nas niko ne razume,
kad nas cak i najbolji prijatelj izda.
Ostavljam ti ovo pismo, sada moram da idem.
Oprosti zbog rukopisa iz prvog osnovne...
Cudis se sto jos uvek nesto osecam?
Iznenadices se jos jednom - jer Antonio ume da leti .
Ti regalerò una rosa Una rosa rossa per dipingere ogni cosa Una rosa per ogni tua lacrima da consolare E una rosa per poterti amare Ti regalerò una rosa Una rosa bianca come fossi la mia sposa Una rosa bianca che ti serva per dimenticare Ogni piccolo dolore
Mi chiamo Antonio e sono matto Sono nato nel ’54 e vivo qui da quando ero bambino Credevo di parlare col demonio Così mi hanno chiuso quarant’anni dentro a un manicomio Ti scrivo questa lettera perché non so parlare Perdona la calligrafia da prima elementare E mi stupisco se provo ancora un’emozione Ma la colpa è della mano che non smette di tremare
Io sono come un pianoforte con un tasto rotto L’accordo dissonante di un’orchestra di ubriachi E giorno e notte si assomigliano Nella poca luce che trafigge i vetri opachi Me la faccio ancora sotto perché ho paura Per la società dei sani siamo sempre stati spazzatura Puzza di piscio e segatura Questa è malattia mentale e non esiste cura
Ti regalerò una rosa Una rosa rossa per dipingere ogni cosa Una rosa per ogni tua lacrima da consolare E una rosa per poterti amare Ti regalerò una rosa Una rosa bianca come fossi la mia sposa Una rosa bianca che ti serva per dimenticare Ogni piccolo dolore
I matti sono punti di domanda senza frase Migliaia di astronavi che non tornano alla base Sono dei pupazzi stesi ad asciugare al sole I matti sono apostoli di un Dio che non li vuole Mi fabbrico la neve col polistirolo La mia patologia è che son rimasto solo Ora prendete un telescopio… misurate le distanze E guardate tra me e voi… chi è più pericoloso?
Dentro ai padiglioni ci amavamo di nascosto Ritagliando un angolo che fosse solo il nostro Ricordo i pochi istanti in cui ci sentivamo vivi Non come le cartelle cliniche stipate negli archivi Dei miei ricordi sarai l’ultimo a sfumare Eri come un angelo legato ad un termosifone Nonostante tutto io ti aspetto ancora E se chiudo gli occhi sento la tua mano che mi sfiora
Mi chiamo Antonio e sto sul tetto Cara Margherita son vent’anni che ti aspetto I matti siamo noi quando nessuno ci capisce Quando pure il tuo migliore amico ti tradisce Ti lascio questa lettera, adesso devo andare Perdona la calligrafia da prima elementare E ti stupisci che io provi ancora un’emozione? Sorprenditi di nuovo perché Antonio sa volare
Cristicchi - Ti regalerò una rosa |
|  | | besherat

Broj poruka: 5814 Datum upisa: 18.03.2009
 | Naslov: Re: Balade Uto Feb 23 2010, 22:10 | |
| "Ne Me Quitte Pas"
Ne me quitte pas Il faut oublier Tout peut s'oublier Qui s'enfuit deja Oublier le temps Des malentendus Et le temps perdu A savoir comment Oublier ces heures Qui tuaient parfois A coups de pourquoi Le coeur du bonheur Ne me quitte pas (4 fois)
Moi je t'offrirai Des perles de pluie Venues de pays O� il ne pleut pas Je creuserai la terre Jusqu'apres ma mort Pour couvrir ton corps D'or et de lumi�re Je ferai un domaine O� l'amour sera roi O� l'amour sera loi O� tu seras reine Ne me quitte pas (4 fois)
Ne me quitte pas Je t'inventerai Des mots insens�s Que tu comprendras Je te parlerai De ces amants l� Qui ont vu deux fois Leurs coeurs s'embraser Je te racont'rai L'histoire de ce roi Mort de n'avoir pas Pu te rencontrer Ne me quitte pas (4 fois)
On a vu souvent Rejaillir le feu De l'ancien volcan Qu'on croyait trop vieux Il est para�t-il Des terres br�l�es Donnant plus de bl� Qu'un meilleur avril Et quand vient le soir Pour qu'un ciel flamboie Le rouge et le noir Ne s'�pousent-ils pas Ne me quitte pas (4 fois)
Ne me quitte pas Je ne vais plus pleurer Je ne vais plus parler Je me cacherai l� � te regarder Danser et sourire Et � t'�couter Chanter et puis rire Laisse-moi devenir L'ombre de ton ombre L'ombre de ta main L'ombre de ton chien Ne me quitte pas (4 fois)
Definitivno je najviše volim. ____________________________________________ "Poezija je samo trag zivota. Plamti li tvoj zivot, poezija je samo pepeo plamteceg zara."
Leonard Cohen
|
|  | | lucija

Broj poruka: 3146 Godina: 38 Location: italy Humor: naravno Datum upisa: 23.09.2009
 | Naslov: Balade 1 Pon Mar 08 2010, 13:13 | |
| e ogni volta che viene gorno ogni volta che ritorno ogni volta che cammino e mi sembra di averti vicino ogni volta che mi qurdo intorno ogni volta che non me ne accorgo ogni volta che viene giorno e ogni volta che mi sveglio ogni volta che mi sbaglio ogni volta che sono sicuro e ogni volta che mi sento solo ogni volta che mi viene in mente qualche cosa che non c'entra niente OGNI VOLTA e ogni volta che non sono coerente e ogni volta che non e importante ogni volta che qualcuno si preoccupa per me ogni volta che non c'e proprio quanto la stavo cercando OGNI VOLTA ogni volta quando e ogni volta che torna sera mi prende la paura e ogni volta che non c'entro ogni volta che non sono stato ogni volta che non quardo in faccia a niente e ogni volta che dopo piango ogni volta che rimango con la testa tra le mani e rimando tutto a domani VASCO ROSSI |
|  | | Unika

Broj poruka: 14 Godina: 22 Location: zaborav (BG) Humor: mastam kada me realnost ubija, a mastati sam davno zaboravila Datum upisa: 28.04.2011
 | Naslov: Re: Balade Pet Apr 29 2011, 16:12 | |
| Hoy que ya no estas aqui
No dije que te amaba Jamas supiste la verdad Lo mucho que me amaste No lo supe valorar Me equivoque yo me equivoque Vacio me dejaste el corazon
Y hoy que ya no estas aqui Que se lo mucho que perdi No tengo ganas de vivir Me duele ver que todo termino Tu siempre fuiste todo para mi Y nunca te enteraste De mi amor
Dijiste que lo amabas Que robo tu corazon Creia que lo nuestro Seria eterno Pero no me equivoque yo me equivoque Es increble Se acado
Y hoy que ya no estas aqui Que se lo mucho que perdi No tengo ganas de vivir Me duele ver que todo termino Tu siempre fuiste todo para mi Y nunca te enteraste De mi amor
No no no Ay ay oh oh Y hoy que ya no estas aqui Perdi las ganas de vivir As far as any man can see As far as anyone can reach Youll always be the fantasy I cant believe that I was letting go Youll always be the one for me I cant believe that I was letting go
obrada: IL DIVO
Jedna od naj lepsih pesama koje sam cula.............
http://www.youtube.com/watch?v=Vsi2pZKlecI&feature=related Evo i link za one koji zele da ih cuju...............Imaju divne glasove, godinama ih slusam...... |
|  | | Moon Child

Broj poruka: 1771 Location: Beograd Datum upisa: 03.11.2011
 | Naslov: Re: Balade Uto Dec 20 2011, 13:03 | |
| Whitesnake-Is this love
I should have known better Than to let you go alone It's times like these I can't make it on my own Wasted days, and sleepless nights An' I can't wait to see you again
I find I spend my time Waiting on your call How can I tell you, babe My back's against the wall I need you by my side To tell me it's alright 'Cause I don't think I can take anymore
Is this love that I'm feeling Is this the love that I've been searching for Is this love or am I dreaming This must be love 'Cause it's really got a hold on me A hold on me
I can't stop the feeling I've been this way before But, with you I've found the key To open any door I can feel my love for you Growing stronger day by day An' I can't wait too see you again So I can hold you in my arms
Is this love that I'm feeling Is this the love that I've been searching for Is this love or am I dreaming This must be love 'Cause it's really got a hold on me A hold on me
Is this love that I'm feeling Is this the love that I've been searching for
Is this love or am I dreaming |
|  | | Moon Child

| Naslov: Re: Balade Uto Dec 20 2011, 22:55 | |
| Wind of change-Scorpions
Follow the Moskwa Down to Gorky Park Listening to the wind of change An August summer night Soldiers passing by Listening to the wind of change
The world is closing in Did you ever think That we could be so close, like brothers The future's in the air Can feel it everywhere Blowing with the wind of change
Take me to the magic of the moment On a glory night Where the children of tomorrow dream away In the wind of change
Walking down the street Distant memories Are buried in the past, forever I follow the Moskwa Down to Gorky Park Listening to the wind of change
Take me to the magic of the moment On a glory night Where the children of tomorrow share their dreams With you and me
Take me to the magic of the moment On a glory night Where the children of tomorrow dream away In the wind of change
The wind of change Blows straight into the face of time Like a storm wind that will ring the freedom bell For peace of mind Let your balalaika sing What my guitar wants to say
Take me to the magic of the moment On a glory night Where the children of tomorrow share their dreams With you and me
Take me to the magic of the moment On a glory night Where the children of tomorrow dream away In the wind of change |
|  | | Moon Child

| Naslov: Re: Balade Uto Dec 20 2011, 22:57 | |
| Soldier of fortune-Deep Purple
I have often told you stories About the way I lived the life of a drifter Waiting for the day When I'd take your hand And sing you songs Then maybe you would say Come lay with me love me And I would surely stay
But I feel I'm growing older And the songs that I have sung Echo in the distance Like the sound Of a windmill goin' 'round I guess I'll always be... A soldier of fortune
Many times I've been a traveler I looked for something new In days of old When nights were cold I wandered without you But those days I thought my eyes Had seen you standing near Though blindness is confusing It shows that you're not here
Now I feel I'm growing older And the songs that I have sung Echo in the distance Like the sound Of a windmill goin' 'round I guess I'll always be... A soldier of fortune Yes, I can hear the sound Of a windmill goin' 'round I guess I'll always be A soldier of fortune |
|  | | Moon Child

| Naslov: Re: Balade Pon Dec 26 2011, 22:57 | |
| Love hurts-Nazareth ♥♥♥
Love hurts, love scars, love wounds and marks Any heart not tough or strong enough To take a lot of pain, take a lot of pain Love is like a cloud holds a lot of rain. Love hurts. Oooh,love hurts
I'm young I know, but even so I know a thing or two. I've learned from you. I've really learned a lot, really learned a lot. Love is like a flame, it burns you when it's hot. Love hurts. Oooh, love hurts
Some fools think of happiness, Blissfulness, togetherness Some fools fool themselves, I guess, But they're not fooling me.
I know it isn't true, I know it isn't true. Love is just a lie, made to make you blue. Love hurts. Oooh, love hurts. Oooh, love hurts. Oooh, love hurts. |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 17 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 17 Gosta :: 2 Provajderi
Nema
Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28
|
| Flag counter |  |
|
|