LJUBAV, SMRT I SNOVI

Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto

PrijemFAQ - Često Postavljana PitanjaTražiRegistruj sePristupi
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto
Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta.
Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte.
Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma !

Delite | 

KO JE "GLUP"

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći
AutorPoruka
ardy

Ženski
Broj poruka: 109
Datum upisa: 24.02.2010

PočaljiNaslov: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 08:43

Ovako,ne znam je li ovo pravo mjesto za ovu temu,ako nije molim vas da ju stavite gdje spada.

Radi se o tome,da sam prije neki dan bila u društvu jedne ženske osobe,koja je jako mlada,u vezi je sa oženjenim muškarcem.On je financira,kupio joj stan, auto itd.
Poznavala sam ju onako površno.Onako zgođušna plavuša (mislila sam da nije baš"plavuša").
Taj dan sam na nekom sastanku,na kojem je ona eto kao bila u pratnji tog čovjeka stekla neko mišljenje o njoj.I to zamislite,na osnovu samo jedne rečenice.
U neformalnom razgovoru neko se dotaknuo teme u kojem se gradu najbrže živi.Jedan tip je rekao u Londonu,a jedna gospođica u New Yorku (a gospođica je tamo studirala).I onda plavuša kaže;jest baš u New Yorku,vidim po sapunicama...i nekim emisijama.E to mi je došlo da joj uradim .Ja pošto nisam bila ni u jednom ni u drugom mjestu,a i da nju izvučem,kažem,kako ja živim najbrži život.Jutro; kafa,djeca,trk tamo,ovamo,uvjek u zadnjem momentu sjedam u auto,stižem minut prije na posao,trk u banku,općinu bla,bla i onda po djecu,pa kuća večera pospremanje...I svi kažu svaka čast i okrenu temu na porodični život poslovne žene.

E sad ubite me,ali ja sam zaključila da je ta mala glupa (plavuša).
Jesam li ja pogriješila?
Na osnovu čega sam to zaključila?Na osnovu samo jedne rečenice (pokušavam zanemariti to da je sponzoruša).

Šta vi mislite o tome?Je li neko glup
i na osnovu čega to zaključite?
Nazad na vrh Ići dole
Masada
Administrator

Muški
Broj poruka: 11871
Godina: 50
Humor: Pa ne baš
Datum upisa: 05.10.2007

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 11:44

Види овако, мала није глупа него срачуната. Докле ће да је онај трпи то зависи. Глупост је око нас свуда. Била си на кафеу и видела колико има тупавих људи. Ова тема може у више праваца да крене. Глупост је инаће урођена, и најинтилигентнији некада одвале најглупљу ствар.

http://poezija.6forum.info
Beskraj

Ženski
Broj poruka: 101122
Godina: 35
Humor: Uvek nasmejana
Datum upisa: 20.03.2009

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:08

Masada ::
Види овако, мала није глупа него срачуната. Докле ће да је онај трпи то зависи. Глупост је око нас свуда. Била си на кафеу и видела колико има тупавих људи. Ова тема може у више праваца да крене. Глупост је инаће урођена, и најинтилигентнији некада одвале најглупљу ствар.

Ne bi se bas slozila sa ovim pisanjem,po meni je jedna stvar biti sracunat,a jedna je biti glup.Ona nije glupa jer je sebe nasla u svojoj sracunatosti.Ali ima problem ljudske gluposti koja je svuda oko nas.[To je ona odvala koju je ona izvalila].Ali njena glupost ima cenu koja je naravno takvom tipu ne bitna.Sto se tice tupavih ljudi,nisu samo na cafeu imas i ovde i onde i gde god da se okrenes tupavih ljudi.Ali ne mogu svi da budu pametni,zato pustite tupave ljude da zive u svojoj sracunatosti,i svojoj gluposti.Sta mislite da pametni ljudi u svojoj pameti mnogo dobro prolaze,mozda ali samo kao njihova licna satisfakcija,na zalost.Mnogo bolje u zivotu prolaze takvi kao sto je Ardi dala primer.

http://youtu.be/CWvtnm-C6cA
Nazad na vrh Ići dole
ardy

Ženski

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:25

Ma ja nekako mislim da pamet i glupost nisu na istom nivou..Jer recimo poznajem dosta ljudi koji su pametni,u svojoj struci.Recimo jedan mašinski ing.rastura u svojoj struci,ali s druge strane glup.Ono,ima bijesno auto,odvali narodnjake,otvori prozor i tako vozi.Pa ne mogu reći da nije glup.Opet proračunatost,to je ipak valjda vrlina.pozitiva u životu.A sad biti proračunat u smislu da ti neko kupuje ovo ili ono,a ti zauzvrat glumiš konkubinu. 
Nazad na vrh Ići dole
besherat

Ženski
Broj poruka: 5814
Datum upisa: 18.03.2009

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:25

Tema je glupa. hepi

Leonard Cohen
Nazad na vrh Ići dole
Masada
Administrator

Muški

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:34

Ајде да овако поставимо, тако и јесте. Спонзоруше нису глупе, оне су срачунате да остваре корист. Онај што одврне народњаке у колима а екстра је у струци е то је већ несналажење у животу. Можда и ексцентричност. Има људи који ће се понашати нормално без обзира на памет а има оних који ће отићи на контра страну, пример је дат.

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:35

ardy ::
Ma ja nekako mislim da pamet i glupost nisu na istom nivou..Jer recimo poznajem dosta ljudi koji su pametni,u svojoj struci.Recimo jedan mašinski ing.rastura u svojoj struci,ali s druge strane glup.Ono,ima bijesno auto,odvali narodnjake,otvori prozor i tako vozi.Pa ne mogu reći da nije glup.Opet proračunatost,to je ipak valjda vrlina.pozitiva u životu.A sad biti proračunat u smislu da ti neko kupuje ovo ili ono,a ti zauzvrat glumiš konkubinu.

Ne vidim sta u tome ima lose,svako ima pravo na svoj izbor i po meni to nije glupost,nego prosto opredeljenje.

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:36

Imam kolegu koji je jako jako pametan,ali je naprimer glup da tu svoju pamet unovci,kaze prosto ga to ne zanima.Sto znaci sta je on glup ili pametan.Po meni je to prosto relativna stvar i izbor?

Nazad na vrh Ići dole
ardy

Ženski

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:41

Opredjeljenje jeste ko će slušati kakvu muziku,naravno.Ali pokazivati se u ekstra autu i otvoriti prozor da svako čuje "tvoje opredjeljenje"?!U stvari htjela sam znati šta vi smatrate glupim.nešto mora da vam je glupo.Nećemo sad sve svrstavati u pametne,manje pametne,proračunate,ekscentrične.Pa riječ glup,postoji s razlogom.
Nazad na vrh Ići dole
ardy

Ženski

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:43

Beskraj,kolega ti je nesnalažljiv,a ne glup.
Nazad na vrh Ići dole
Masada
Administrator

Muški

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:43

Beskraj ::
Imam kolegu koji je jako jako pametan,ali je naprimer glup da tu svoju pamet unovci,kaze prosto ga to ne zanima.Sto znaci sta je on glup ili pametan.Po meni je to prosto relativna stvar i izbor?

То је глупост са становоишта оних који гледају материјалну страну, са његове није, задовољан је сам собом и оним што има.
Глуп би био да ради нешто а да то не наплати.

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:57

Materijalna strana nije glupost,ali on i kada naplati svoj trud,rad i pamet ne oseca se zadovoljnim.Zadovoljniji je onim radom koji je ostvario.Ali kazem svako ima svoj pogled na pamet i glupost i to je relativna stvar.

Nazad na vrh Ići dole
Masada
Administrator

Muški

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:57

Beskraj ::
Zasto je glupost gledati materijalnu stranu.Mozda iz tvoga ugla gledist,ali iz necijeg nije.Prosto ako se resavaju s time neke egsistencijalne stvari po meni to nije glupost nego pamet.E sada ima tu i cena,pa ko hoce sta da plati neka plati.

Материјално богатсво је мерљива вредност. Некада сам трчао за парама а онда када се све урушило схватио сам да је то споредна ствар. Имао сам другара, звали су га сви да нешто ради, идеалан мајстор, прецизан, брз, савршен. Није хтео да меља фирму, лојалан је био и када су у стечају били. Новац му није био важан никада. Нашао је задовољство у својој савршености за тај посао, радно време, субота слободна, недеља слободна, боловање, празници, одмор од 30 дана. Код приватника би имао плату али по коју цену ?

Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 12:59

Sta je to sada,pamet ili glupost?

Nazad na vrh Ići dole
Beskraj

Ženski

PočaljiNaslov: Re: KO JE "GLUP"   Sre Mar 03 2010, 13:07

Po meni je glup onaj ko je neostvaren,ko se zadovoljava osrednjoscu,kome su svi drugi u zivotu krivi za zivot koji ima a ne zeli na tome nista da promeni ili da poradi.Ljudi koji se mire sa svojom sudbinom...za mene su to glupi ljudi.Ako je nekome zadovoljstvo rad ostvaren a ne materijalna stvar postujem,ako je neko na ovaj ili onaj nacin dosao do love[kao ta sponzorusa]i to postujem,i ne mislim da je i jedan i drugi primer glupost.Sve je to relativno,i svako gleda iz nekog svog ugla.

Nazad na vrh Ići dole

KO JE "GLUP"

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 3Idi na stranu : 1, 2, 3  Sledeći

Similar topics

-
» KO JE "GLUP"
» Kristen Stewart stil tokom "Eclipse" premijera
» 100 "caka" o Robertu Pattinsonu
» " ANTIGONA " SOFOKLE
» IVAN GORAN KOVAČIĆ " JAMA "