LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | | Autor | Poruka |
|---|
besherat

Broj poruka: 5814 Datum upisa: 18.03.2009
 | Naslov: Thomas Cole Pet Jan 22 2010, 10:04 | |
| Thomas Cole je rođen 1.februara 1801 g, a umro 11.februara 1848 g. Bio je američki slikar engleskog porijekla. Osnivač je pravca u umjetnosti, koji je nastao u 19 vj i koji je poznat pod imenom Hudson River School. Slikari tog pravca su poznati po tome što su slikari pejzaže i divljinu, sa temama romantizma i naturalizma. Rođen je u Boltonu u Engleskoj. Njegova porodica emigrira u Ameriku 1818 g i naseljava se u mjestu Steubenville u Ohaju. Tamo je osnove portretnog slikarstva učio od slikara Steina, ali nije bio uspješan u tome. Njegovo interesovanje se okreće pejzažnom slikarstvu. Selio se po američkim gradovima Pittsburgu i Philadelphiji, a 1825 g. dolazi u New York. Tamo prodaje tri slike Georgu W. Bruenu, koji mu omogućava da ode u Hudson dolinu i posjerti planinski dvorac Catskill, gdje nastaju njegove najljepše slike. Jedan od Catskillskih vrhova nosi njegovo ime. ____________________________________________ "Poezija je samo trag zivota. Plamti li tvoj zivot, poezija je samo pepeo plamteceg zara."
Leonard Cohen
|
|  | | besherat

| Naslov: Re: Thomas Cole Pet Jan 22 2010, 10:06 | |
| ____________________________________________ "Poezija je samo trag zivota. Plamti li tvoj zivot, poezija je samo pepeo plamteceg zara."
Leonard Cohen
|
|  | | Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Re: Thomas Cole Pet Jan 22 2010, 18:26 | |
| ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
http://youtu.be/CWvtnm-C6cA
|
|  | | besherat

| Naslov: Re: Thomas Cole Sre Jan 27 2010, 09:52 | |
| ____________________________________________ "Poezija je samo trag zivota. Plamti li tvoj zivot, poezija je samo pepeo plamteceg zara."
Leonard Cohen
|
|  | | Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Re: Thomas Cole Sub Feb 13 2010, 19:23 | |
| ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Thomas Cole Pon Mar 08 2010, 18:27 | |
|
|  | | Tea

Broj poruka: 33625 Location: Sweden Datum upisa: 19.07.2009
 | Naslov: Re: Thomas Cole Uto Mar 23 2010, 19:55 | |
| ____________________________________________ "I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it."
 |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Thomas Cole Uto Mar 23 2010, 19:55 | |
| ____________________________________________ "I was born with an enormous need for affection, and a terrible need to give it."
 |
|  | | Tea

| Naslov: Re: Thomas Cole Uto Mar 23 2010, 19:56 | |
 |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Thomas Cole Sub Jun 19 2010, 19:51 | |
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Thomas Cole Pon Jul 26 2010, 22:15 | |
|
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 23 korisnika na forumu: 1 Registrovan, 0 Skrivenih i 22 Gosta :: 1 Provajder Nepopravljivi SanjarNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28 |
| Flag counter |  |
|
|