LJUBAV, SMRT I SNOVI Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto |
LJUBAV, SMRT I SNOVI - Poezija, priče, dnevnici i jos po nešto Tema "Za goste i putnike" - otvorena je za komentare virtuelnih putnika. Svi vi koji lutate netom ovde možete ostaviti svoja mišljenja o ovom forumu, postaviti pitanja ili napisati bilo šta. Svi forumi su dostupni i bez registracionog naloga, ako ste kreativni, ako volite da pišete, dođite, ako ne, čitajte. Rubrika Erotikon je zaključana zbog dece i net manijaka, dozvolu za pristup tražite od administratora foruma ! |
| | |
| Autor | Poruka |
|---|
Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Romanticno srce Ned Jan 17 2010, 14:38 | |
| Vrati mi moje srce!
U njenim tamnim ocima izgubio sam srce... Upalo je u tihom pokusaju da sagledam njihovu dubinu...
Ali ona to ne zna... Ne shvata da je ta mrlja, tamno crvene boje u njenom oku, njegov krvavi odsjaj...
Vrati mi moje srce! Lopove tamnih ociju... U tvoje se mreze uplelo nenadano jedne tihe noci...
Vrati mi tvoje oci! U njima sam izgubio srce... Nestalo je u njihovom sjaju bez nade u skoriji povratak... P. S - AngelinaJolly -Nemir - Bandidas - ANGELINA:J
AngelinaJolly-beograd cafe , Nemir ,java ili san Nemir-romantika a i blog -Krstarice Bandidas -Tvorac
____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
http://youtu.be/CWvtnm-C6cA
Poslednji izmenio Beskraj dana Sre Mar 10 2010, 17:40, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | Beskraj

Broj poruka: 101122 Godina: 35 Location: Na pola puta sreci Humor: Uvek nasmejana Datum upisa: 20.03.2009
 | Naslov: Re: Romanticno srce Ned Jan 17 2010, 14:39 | |
| Zašto se meni javljaš tajno Kada mi duša tiho sniva? I zašto tvoje oko sjajno Golemu tugu i jad skriva?
Zašto me kroz noc staneš zvati, I šta ti jadno srce ište? Ta ja ti nemam ništa dati, O, ja sam pusto pepelište.
Sve što sam imô ja sam dao, Nevjero hladna ljubavi moje, - Sve što sam svojim blagom zvao: Mladost i oganj duše svoje.
Pa zašto meni stupaš snova, Šta tražiš ovdje u mrtvaca? Hladna je, hladna ruka ova Što nekad na te ruže baca.
Pusti me! Pusti i ne mori! Nek sâm ovako trajem dane, Sve dok mi srce ne izgori, Sve dok mi duša ne izda'ne.
Aleksa Santic ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Pon Jan 18 2010, 22:14 | |
| Srce sluzi da se sanja, srce sluzi da se setis, srce sluzi da se druzi i kad padas da poletis. Dok ga imas i ti trajes. Srcu nista nije slicno. Srce imas da ga dajes i poklanjas nesebicno. Srce sluzi da se masta i da suza nekad kane. Srce sluzi da oprasta i kada ga grubi rane! Srce sluzi da svet gradis i priznanje drugom odas. Srcu svasta smes da radis, samo ne smes da ga prodas. Ako sretnes nekog ko srce nema, covek budi: pomozi mu, pokazi mu to srce iz tvojih grudi. Srce sluzi da postojis, srce te ka vrhu salje, srce sluzi da se bojis al' da ipak ides dalje! Moras napred i kad boli, kad njegove vatre plamte. Zbog srca te neko voli. Po srcu te ljudi pamte. Srce sluzi da se bori, na nedacu da se svikne. Srce moze da izgori, al' iz praha i da nikne. P. S - AngelinaJolly -Nemir - Bandidas - ANGELINA:J AngelinaJolly-beograd cafe , Nemir ,java ili san Nemir-romantika a i blog -Krstarice Bandidas -Tvorac  ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
Poslednji izmenio Beskraj dana Sre Mar 10 2010, 17:39, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | Tea

Broj poruka: 33625 Location: Sweden Datum upisa: 19.07.2009
 | |  | | Tea

Broj poruka: 33625 Location: Sweden Datum upisa: 19.07.2009
 | |  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Čet Jan 21 2010, 20:41 | |
| srce moje u tvoje se zaplelo misli moje s tvojim se susrele ispod trepavica čuvam sve želje i snove svoje... daljine nas dele, a ja ipak u snu čujem jeku glasa tvoga tvoje tople dodire osećam vrelim ti poljupcima uzvraćam i uzdišem tako te volim ljubavi... u svakom mome pokretu pesma je tebi u svakom mome trzaju želja je za tobom i dok mesec svojom sjajem lice mi obasjava, a suza mi niz lice klizi moje misli k tebi beže da se s tvojim opet sretnu.. ja sam poput dečaka koji za tobom luduje jer tako volim te....P. S - AngelinaJolly -Nemir - Bandidas - ANGELINA:J AngelinaJolly-beograd cafe , Nemir ,java ili san Nemir-romantika a i blog -Krstarice Bandidas -Tvorac ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
Poslednji izmenio Beskraj dana Sre Mar 10 2010, 17:39, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Pon Jan 25 2010, 20:07 | |
| Prvo je ono pripadalo drugima, kalup su pravili od samog početka. Ne, nekažem da su mi naudili, al' da upravljam njime nisu me pustili.
Posle je srce poečlo da žari u osvit zore il sumrak dana, shvatila sam da srce mora biti samo moje možda i samo možda ponekad i tvoje.
Nemoj od mene da tražiš srce na dlanu, gordo je ono i samo svoje, al' ako me povrediš u ovom danu na silu ćeš dobiti srce moje. P. S - AngelinaJolly -Nemir - Bandidas - ANGELINA:J AngelinaJolly-beograd cafe , Nemir ,java ili san Nemir-romantika a i blog -Krstarice Bandidas -Tvorac  ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
Poslednji izmenio Beskraj dana Sre Mar 10 2010, 17:38, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | besherat

Broj poruka: 5814 Datum upisa: 18.03.2009
 | Naslov: Re: Romanticno srce Pet Jan 29 2010, 17:25 | |
| ____________________________________________ "Poezija je samo trag zivota. Plamti li tvoj zivot, poezija je samo pepeo plamteceg zara."
Leonard Cohen
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Pon Feb 01 2010, 21:28 | |
| Uvek sam se bojao samo Nepoznatog. Ne onih koje vidim.Jesi se stvorio iznenada ali tebe sam ipak video. Neandertalac,mislio sam. Potcenio sam te. Sad mi se smejes,Neandertalac. A zaboravio si kako si strepeci pogledavao u mom pravcu. Zaboravio si da si iz straha poceo da se boris za nju svim srcem. Da li shvatas da bi ti to sve bilo uzalud da nisi pogodio trenutak? Oklop kojim je pokusavala da zastiti svoje svileno srce vec je razbila moja rec. Vec smo se bili medjusobno izranjavali do smrti.Ti si dosao na gotovo. Neandertalac... Nisi svestan koliko je bilo divlje ovo moje vucije srce dok nije stalo.Divlje kao sto tvoje nikad nece. Toliko divlje da mu ne bi moglo nista ni sto neandertalaca. Da nije odavno stalo,ti ne bi ni bio protivnik.Bar ne dostojan. Sa mrtvim srcem nisam mogao da branim ni nju ni sebe. Pobedio si,priznajem. Pruzio bih ti ruku i cestitao,ali ne bi bilo od srca pa necu. Smejes se,Neandertalac. Znaci da ne znas kako su granice izmedju stvari tanke. Kako se lako nadjes sa druge strane. Ne znas da su putevi srca cudni. Smeje se i ona.Izgleda srecna. Drago mi je zbog toga iako mi srce nije na mestu. Njena sreca je najvaznija. Pitam se je li joj puno srce. Jesi li potpuno ispunio prazninu koja je zbog mene nastala? Prazninu ces mozda i moci,ali sta ako je ostalo vakuuma? Eh,Neandertalac... Imao si srece sto si bio na pravom mestu u pravo vreme. Mozda te je to ucinilo pravim covekom. Pitaj je jesi li zaista. Pitaj je za koga joj je srce navijalo. Pitaj je zasto uvek sedite bas na toj strani. Verovatno mi nista ne verujes. Evo,priznajem da mi je sad zbog vasih osmeha srce sislo u pete. Zato se onako lepe za zemlju. Prvi put me nesto stvarno plasi. Mozda to verujes. Cuvaj je Neandertalac. Nemoj da joj slomis srce. Mozda budem tu da ga nakalemim. Nemoj ni da pokusas da ga cupas jer cu ja iscupati tvoje. I pazi,Neandertalac. Ne zovi na slavlje ni tamburase ni trubace. Oni sviraju ono sto su pisali ludi pesnici i boemi slomljenog srca.Njeno bi mozda moglo da prepukne ako se negde prepozna. I izvini zbog nadimka. Nisam zajedljiv i ne mislim to stvarno. Samo sam malo na kraj srca. ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Uto Feb 02 2010, 21:38 | |
| Tugujem... Tegobno breme U srcu od jeda i leda. Dosadno glasa se vreme Što mi ni predaha ne da. Legnem, a čemerne misli Drže me, mozak mi stisli Zvuci, u glavi se vrti. O, šta ću? Dušu će strti Život, da jadna mi klone. Niotkud utehe zrak. Dah mi se gasi i tone U tu divljinu, u mrak. Sudbino, zašto nas snađe? Život je gorak i siv. Gde glava spokoj da nađe? Teško je biti živ. Jesenjin ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Sre Feb 17 2010, 19:13 | |
| Ma kako uzdiglo se srce Klonuti mora, mora pasti. Sudbino, prije no mi klone O daj mu jos jednom cvasti! Jos jednom opij ga i digni Milinom jedne mlade zene, Jos jedne zaljubljene oci Za ove oci zanesene. Kad vec se mora u tom srcu Ugasit mladost, a za vazda, Sa svojim blagom, slicno skrcu Nek ne umre, vec nek razda! Jos nekoliko jasnih dana Da cijelog sebe u njih zgusnem, I grleci se, ljubeci se Ostatak mladosti da usnem. P. S - AngelinaJolly -Nemir - Bandidas - ANGELINA:J AngelinaJolly-beograd cafe , Nemir ,java ili san Nemir-romantika a i blog -Krstarice Bandidas -Tvorac ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
Poslednji izmenio Beskraj dana Sre Mar 10 2010, 17:37, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | aquarius

Broj poruka: 310 Location: Beograd Datum upisa: 22.02.2010
 | Naslov: Re: Romanticno srce Uto Feb 23 2010, 08:10 | |
| Naleteo sam negde... procitao i...
Kada neko BEZI on nije hrabar. Kada se neko povlaci, nije hrabar ma koliko opravdanja za to povlacenje imao. Kada neko ustukne, on nije hrabar. Kada neko nesto precuti, makar i u humanitarne svrhe, on nije hrabar. Kada neko priznaje laz, on nije hrabar. Kada neko okrene glavu od necega sto ne zeli da vidi, on nije hrabar. Je l` tako? Tako je...
Ja nisam hrabra.
"Pricam o ljubavi, verujem u ljubav, divim se njenoj moci, uzivam u njoj, klanjam joj se, zavisim od nje, ali ...gde me ona vodi? Slepo verujem u iskrenost svoga srca i u sve ono sto mi ono kazuje, ali ljudsko bice ( a to sam jos uvek), ima i razum. A razum se veceras pobunio, panicno me je prodrmao, zavristao je i pretvorio se u vapaj moleci me da ga ne ignorisem, da ga ukljucim u svoj zivot, da mu posvetim malo paznje, da ga upotrebim ....dok je jos upotrebljiv. A onda negde, tacno na pola puta izmedju srca i razuma, pocinje da se stvara neka grudva koja gusi, koja neda plucima da udahnu propisanu kolicinu vazduha.Tesko gutam. Suse mi se usta.Tuga? Ne....Panika...Panicni strah, ne od samoce, ne od odbacivanja, vec od kristalno ciste nemoci...Od nemoci da promenim bilo shta. Od nemoci da promenim sebe."
Jako dugo sam mislila da je to "jacina" kada uspem da zanemarim svoje dusevno stanje, kada uspem da potisnem svoje emocije, kada uspem da se ogradim i pobegnem, kada osetim da mi je ugrozeno ono jedino shto me definise kao licnost kakvom se dozhivljavam. Ispostavilo se sasvim drugacije...Svesna sam ja da u trenucima najvece slabosti pribegavamo proverenim metodama uzdizanja, poznatim stvarima koje nam pruzaju sigurnost, ponudjenim sigurica opcijama koje neguju sujetu, ali zasto majku mu? Kuda to vodi? Previse je lako da posegnem za necim sto znam da je moje, sto mi je na dohvat ruke, sto sam ostavila tu da postoji cisto eto, za ne daj Boze. Previse je lako podgrejati rucak od juce. Zasto bacati ostatke kada toliko ljudi u svetu gladuje i umire od gladi?
Strpljivo me je cekao, nadao mi se, patio, negovao osecanje koje odavno pokusah da sasecem. I sada, sedim tako skupljenih kolena u mulju emotivnog dna, razmisljam hocu li se nasmesiti znacajno i dobiti kompenzaciju za taj osmeh u vidu gromade ljubavi, ili da stisnem zube i suocim se sa sobom, uzdignem se iznad te slabosti da vratim proslost i pretvorim je u sadasnjost. Ko sam ja? Sta sam ja?Cija sam? Jesam li svoja kako proklamujem? Jesam li jaka kako sam se ubedila? Jesam li istrajna kako mislim? Jesam li dovoljno tvrdoglava da ignorisem slabost? Jesam li dovoljan cinik da pljunem na ljubav? Jesam li savrseno dozirani ironicar da se nasmejem sudbini?Znam ko sam - to je donekle dobro. Znam kako se zovem, koliko godina imam, znam da volim zelenu boju i rusku salatu, znam da mi se na emotivnoj berzi dusa visoko kotira, znam da moze, ako ne cela, ono pola Azije u srce da stane, znam da imam snage da se dignem i padnem u zivotu makar jos deset puta, znam da volim...Ali ono sto ne znam me ubija...To sto ne znam mi hrani slabost, jaca je i daje joj posebne moci kojim me cini obicnom marionetom koja visi na istrulerim koncima nemoci i neispunjenosti..."
I na kraju kaze sebi...Spavaj...On te cuva... |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Pet Feb 26 2010, 21:11 | |
| Drhtala sam pred tobom, svlačila se do gola i do bola Uvek mirisna i sveža kao iz povoja. Oči su tvoje blistale i postajale sjajnije i plavlje, Reči krotkije i nežne, pune strasnog poja. Nisi prestajao da uživaš u lepoti nagote I da se iščuđavaš uživanju praznika za oči; Svetlost mesečevu u modroj zimskoj noći Suzama znoja si zalivao, i oplakivao... Tvoja soba je mirisala na kletve koje si Izgovarao i odmah potom jeo. Bio si zatečen. Gola i bela, čežnjivo lebdim nad tvojim životom; Misli ti razbacujem po rasparanim oblacima Ostavljajući te u toplim zorama snova, Umornog od cvetanja srca, i od bola. Lagano podrhtavam od uspomena dok ti Ranjavaš moju razgolićenu pesmu. Kao klupko, u noći se namotavaju svetla ulica, A sa osvitom grliš i grdiš dan što narasta kao plima, Mutan kao magla u staroj šumi vetrova, Vetrova što razgone otiske tvojih poljubaca. P. S - AngelinaJolly -Nemir - Bandidas - ANGELINA:J AngelinaJolly-beograd cafe , Nemir ,java ili san Nemir-romantika a i blog -Krstarice Bandidas -Tvorac  ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
Poslednji izmenio Beskraj dana Sre Mar 10 2010, 17:36, izmenjeno ukupno 1 puta |
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Sre Mar 03 2010, 15:29 | |
| Rekoh svome srcu, slabom srcu svome; Zar nije dovoljno svoju dragu ljubiti? Zar baš neprestance treba srce gubiti? I rasipati sreću u traženju tome? Reklo mi je srce: Ne, to dosta nije; Ne, to nije dosta svoju dragu ljubiti, Već baš neprestance treba srce gubiti - Slađa nam je sreća, što je bila pre. Rekoh svome srcu, slabom srcu svome; Zar to nije dosta, ova večna tuga? I kad neprestance nadolazi druga, Ne patiš li boli u traženju tome? Reklo mi je srce: Ne, to dosta nije, Ne, to nije dosta, ova večna tuga, I kad neprestance nadolazi druga, Sve su slađe boli, što su bile pre. Alfred Mizet  ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
|
|  | | Beskraj

| Naslov: Re: Romanticno srce Ned Mar 14 2010, 21:10 | |
| Moje srce je tamo gde si ti. ____________________________________________ Ja volim samoubilacki-krvnicki nemilosrdno i brutalno. Necu drugacije. Ko to moze da izdrzi, a upoznah samo jednog. 'Moja je krv moj put do tebe'
|
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |
| | Ko je trenutno na forumu | Imamo 21 korisnika na forumu: 2 Registrovanih, 0 Skrivenih i 19 Gosta :: 1 Provajder Nepopravljivi Sanjar, VidojasnacNajviše korisnika na forumu ikad bilo je 92 dana Sre Mar 03 2010, 21:28 |
| Flag counter |  |
|
|